Ljubljana, 12. 6. 2018. – Dve leti po vstopu Slovenije v zeleno mrežo FlixBusa in eno leto po začetku uspešnega poslovanja s prvim slovenskim avtobusnim partnerjem Nomago (ki je do tedaj deloval pod imenom Avrigo), je največji avtobusni prevoznik v Evropi na današnji medijski konferenci napovedal novo povezavo slovenskih mest . Od 14. junija, ker bo povezovala Gradec (AT) in Pula (HR) ter Celovec (DE) in Baško na otoku Krku (HR) prek Ljubljane, postane le-ta središče Slovenskega FlixBus X in eno najmočnejših prometnih vozlišč FlixBusa v tem delu Evrope.

Zahvaljujoč mrežnem načrtovanju je povezana skoraj vsa Slovenija, Ljubljana pa kot prometno središče postane še močnejše presečišče linij FlixBusa. Tudi s tem Slovenskim FlixBus X-om, ob prihodu v Ljubljano in v 30 minutah lahko se iz Ljubljane nadaljuje tudi na druge destinacije. Za potnike iz Slovenije to pomeni lažji dostop do drugih hrvaških, avstrijskih ali nemških mest.

»Ko smo lani začeli sodelovanje z našim prvim slovenskim partnerjem Nomago, smo že takrat prepoznali potrebo po močnejši in pogostejši povezavi med slovenskimi mesti in sosednjimi državami. Slovenski FlixBus X je odgovor na številne kombinacije potovanj iz ali v Slovenijo.« - je dejal Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za regijo FlixBus CEE.

Ljubljana kot ena izmed najmočnejših prometnih križišč FlixBusa v tem delu Evrope je zagotovila 60 dnevnih odhodov zelenih avtobusov.

Dve leti FlixBusa v Sloveniji
Slovenija se je junija leta 2016 pridružila FlixBus zeleni mreži in je od takrat zabeležila stalno rast linije, pogostost odhodov in povezanih destinacij. FlixBus je v Sloveniji povezal 8 destinacij: Ljubljano, Maribor, Celje, Ptuj, Bled, Postojno, Koper in Portorož s 13 evropskimi državami neposredno (HR, HU, IT, AUT, CZ, SK,DE, CH, RO, CZH, BIH, FRA, ESP). To alternativo za potovanja je prepoznalo več kot 500.000 potnikov po vsej Sloveniji.

Zahvaljujoč uspešnem sodelovanju z Nomagom, Ljubljana v letu 2016 prvič postaja izhodišče FlixBusa v Sloveniji, z direktno povezavo z Dunajem ter z letališčem na Dunaju in z Bratislavo. Z direktnim povezovanjem Ljubljane in Budimpešte letos v aprilu in s širitvijo linij in odprtjem Slovenskega FlixBus X-a je bil zaznamovan drugi rojstni dan FlixBusa v Sloveniji, prvo leto uspešnega partnerstva ter napovedan nadaljnji razvoj sodelovanja in načrtov za razvoj FlixBus mreže v regiji.

»Ljubljana se je s 60 dnevnih odhodov razvila v eno od najmočnejših FlixBus prometnih križišč v tem delu Evrope. Sledi jo Maribor, s ciljem zadovoljenja potreb potnikov po preprostih in cenovno ugodnih potovanjih po vsej Evropi. Veseli nas, da je že več kot pol milijona potnikov, v Sloveniji prepoznalo FlixBus kot varen in udoben, ampak tudi alternativen način potovanja.« - je dodal Dean.

Z nedavno začetim sodelovanjem s Petrolom je FlixBus zagotovil široko mrežo prodaje vstopnic po vsej Sloveniji, pa tudi meščanom olajšal dostop pri opravljanju njihovih vsakodnevnih aktivnosti.

Razvoj FlixBusa na globalni ravni, krepi tudi razvoj Slovenije
Z nenehnim vlaganjem v razvoj in neprekinjeno globalno rastjo, je FlixBus dosegel prisotnost v 27 evropskih državah in v ZDA, ki povezuje več kot 1.700 destinacij z več kot 250.000 dnevnih povezav. Tako tudi Slovenija kot del FlixBus zelene mreže postaja dostopna za vse večje število potnikov. FlixBus je v 5 letih prepeljal več kot 100 milijonov potnikov.

Januarja letos je napovedana širitev v Ameriko in odprta pisarna v Los Angelesu. Konec maja so v Kaliforniji začele z obratovanjem tudi prve linije. Po širitvi na ameriški trg, FlixBus širi svoje storitve tudi na železnice in konec marca, je začel z obratovanjem prvi FlixTrain v Nemčiji. Do konca leta železnice bodo povezale 28 destinacij in jih bo mogoče kombinirati z FlixBusom.

Na začetku aprila je FlixBus postal prvo podjetje na svetu, ki je začelo testiranje E-Busa (električni avtobusi) na dolge razdalje. Prve testne vožnje so se že začele v Franciji med Parizom in Amiensom, drugi Flix-E-Bus pa bo začel z obratovanjem v poletnih mesecih od Hessena do Baden-Württemberga v okviru širitve nemškega domačega omrežja v času turistične sezone.

Vse povezave in dostopne destinacije se lahko preverijo na: www.flixbus.si