Sistem GoCrypto, ki ga je razvilo slovensko podjetje Eligma, trgovcem omogoča sprejemanje plačil s kriptovalutami, pri čemer trgovec znesek nakupa prejme v lokalni valuti (npr. v evrih). GoCrypto se hitro širi iz Slovenije, ki je po številu fizičnih lokacij, ki sprejemajo kriptovalute, vodilna država v svetovnem merilu. Zgodba GoCrypta pa se je šele dobro začela, saj GoCrypto raste v globalen plačilni sistem, ki bo združeval uporabnike kriptovalut, številne kripto denarnice in kriptovalute s ponudniki plačilnih in blagajniških rešitev ter trgovci, ki želijo sprejemati tovrstna plačila. Članice GoCrypta so zdaj prek partnerja Xpay postale tudi tri južnoameriške države — Venezuela, Kolumbija in Argentina.

Po nakupih s kriptom
Če so bile kriptovalute za večino slovenskih trgovcev in potrošnikov še pred nekaj leti neznanka, danes temu ni več tako. Imamo 'kripto' avtošolo, nepremičninsko agencijo, kmečki turizem, hotele, restavracije, kavarne in trgovine (tudi 14 Tuševih supermarketov); kriptovalute sprejema tudi 37 lokacij Žita in pa Burger King v BTC Cityju — prva fizična lokacija te podružnice na svetu, ki ponuja plačevanje s kriptom. V Sloveniji nalepko z rumenim slončkom, simbolom plačilnega sistema GoCrypto, najdemo že na 875 lokacijah. Sistem doslej podpira dve kripto denarnici, in sicer Elly in Bitcoin.com Wallet, ki imata skupaj že več kot 10 milijonov uporabnikov. GoCrypto je na voljo v 10 evropskih državah, odslej pa tudi prek oceana.

Globalna širitev
Za trgovce in potrošnike v evropskih državah je sistem GoCrypto privlačen zaradi izredno hitrih in enostavnih transakcij; potrošnik z mobilno kripto denarnico poskenira QR-kodo nakupa in potrdi transakcijo. Na drugih trgih pa v ospredje stopijo še pomembnejše prednosti. Kot je izjavil direktor Eligme Dejan Roljić: »Rešitve, kot je GoCrypto, lahko na trgih z visoko inflacijo predstavljajo pomembno plačilno alternativo nestabilnim lokalnim valutam. Izredno ponosni smo, da bo GoCrypto odslej na voljo tudi v Venezueli, Kolumbiji in Argentini. Na omenjene trge vstopamo v sodelovanju z lokalnim partnerjem Xpay, članom skupine za razvoj kriptovalut in tehnologije blockchain Panda Group, ki si prav tako kot Eligma prizadeva za izpolnjevanje poslanstva kriptovalut – za hitre in učinkovite transakcije po vsem svetu.«

Preprosta uporaba je najpomembnejša
Prek partnerstva GoCrypta z Xpayjem bodo uporabniki v Argentini, Venezueli in Kolumbiji lahko plačevali s še več kriptovalutami kot doslej. Arley Lozano, direktor družbe Panda Group, je ob tem poudaril: »Prepričani smo, da je bistvo partnerstva z GoCryptom v tem, da uporabnikom zagotavljamo prednosti obeh platform, in upamo, da bomo s skupnim delom utirali pot prihodnosti, ki bo v znamenju kriptovalut.« Prijava trgovca za GoCrypto je povsem avtomatska, zato lahko trgovec kripto plačila po prijavi na spletni strani začne sprejemati že v nekaj dneh.

Trgovci se lahko za uporabo GoCrypta prijavijo tukaj.


Nazaj