Koper, 3. december 2019 - Skupina GEFCO, svetovni strokovnjak za multimodalne rešitve v dobavni verigi in vodilni evropski akter v avtomobilski logistiki, je od podjetja Bureau Veritas prejela certifikat o o dobri distribucijski praksi (DDP) za cestni prevoz farmacevtskih izdelkov v devetih državah. GEFCO je zdaj certificiran skladno z DDP v 15 državah, kar dokazuje njihovo zavezanost postopkom upravljanja kakovosti na vse bolj zapletenem trgu.

Potrdilo za skladnost v cestnem prometu po strogih merilih podjetja Bureau Veritas je prejelo teh 9 držav: Bolgarija, Italija, Maroko, Poljska, Srbija, Slovenija, Švica, Turčija in Velika Britanija. Nova certificiranja nadaljujejo proces pridobivanja certifikat, potem, ko so lani certifikate prejele Češka, Madžarska, Grčija, Romunija in Francija, kjer je sedež skupine. Certifikat DDP dokazuje, da GEFCO izpolnjuje zahteve Evropske komisije o smernicah za dobro distribucijsko prakso farmacevtskih izdelkov za uporabo v humani medicini in velja tri leta. Odseva zavezanost GEFCA k visoki kakovosti in razumevanju edinstvenih izzivov, s katerimi se soočajo kupci, vključno s sledljivostjo blaga in preprečevanjem ponarejanja.

"Veseli nas, da smo pridobili certifikate tudi za nadaljnjih devet držav v naši mreži," je poudaril Tony Gunn, izvršni podpredsednik oddelka “Zrak in morje” v GEFCU. »Naše stranke zahtevajo stroge nadzorne in varnostne standarde in bogato zgodovino kakovostnih prevozov. Certifikat nam omogoča  močnejši položaj na trgu, saj lahko ponudimo strankam ponudimo višjo raven storitev, jasnejšo prednost pred konkurenco in boljšo osredotočenost na zadovoljstvo strank v v najvišjem razredu v rastoči panogi. Še naprej se bomo soočali z izzivi strank v zasebnem in javnem sektorju in v letu 2020 nadaljevali s pridobovanjem certifikatov v ostalih evropskih državah."

Najpomembnejši izdelki uvoza v  Sloveniji v letu 2018 predstavljajo prav izdelki iz skupin cestnih vozil, medicinski in farmacevtski izdelki. Izpolnjevanje vedno strožjih meril kakovosti oskrbovalne verige v farmacevtski industriji je stalen izziv. Nenehno zaostrovanje meril pa pomeni tudi čedalje večje stroške. Kompleksno izvajanje zahtevnih in varnih prevozov zahteva celovit in vsestranski pristop, ki je v skladu z dobro distribucijsko prakso. Certifikat DDP omogoča GEFCU Adria vstop na ta razvijajoči se trg, kjer lahko ponudi storitve proizvajalcem, uvoznikom in distributerjem vseh izdelkov, povezanih z medicinskimi in farmacevtskimi izdelki.

«Malo je logističnih podjetij, ki se ponašajo z DDP certifikatom. Zato je to še en dokaz našega strokovnega znanja, ki ga zagotavljamo podjetjem iz farmacevtskega sektorja. V podjetju imamo vzpostavljen trden sistem kakovosti, ki nam omogoča, da v skladu s smernicami DDP ohranjamo kakovost in integriteto farmacevtskih izdelkov in zdravil naših strank po celotni dobavni verigi,» je dejala Olga Danyliuk, generalna direktorica GEFCO Adria.

Nenehna zaveza GEFCA področju znanosti o življenju in zdravstvu
Logistični trg na področju znanosti o življenju in zdravstva je vse bolj zapleten, zato se povečuje količina temperaturno občutljivih izdelkov, na račun naraščajočega povpraševanja po zdravstvenih izdelkih za domačo uporabo in potrebe po ohranjanju celovitosti hladne verige farmacevtskih izdelkov.

Poročilo, ki ga je aprila objavilo podjetje Grand View Research, pravi, da je bila velikost trga farmacevtske logistike v letu 2018 ocenjena na 76,4 milijarde USD in naj bi v letih 2019 do 2025 zabeležila enotno letno stopnjo rasti v višini 3,5 %. Hkrati predpisi v zvezi s prevozom tovrstnih izdelkov postajajo strožji. Dobavne verige so zelo regulirane in zahtevajo prevoze, ki izpolnjuje stroge predpise dobre distribucijske prakse, vključno z omejitvami časa transporta in pod določenim temperaturnim nadzorom.

Ponudniki logistike moramo podpirati industrijo, če želimo obstati in sicer tako, da zagotavljamo prevoze izdelkov zakonito, varno in pravočasno. Kot strokovnjak logistike s področja znanosti o življenju in zdravstva, gre GEFCO še dlje za svoje stranke v svojem pristopu "Partnerji, neomejeno« tako, da jim v globalnem omrežju ponuja temperaturno nadzorovano logistiko in integrirane rešitve od vrat do vrat.

Več informacij


Nazaj