Slovenija, 21. julij 2021 - Podjetje Saubermacher Outsourcing d.o.o., ena od Saubermacherjevih družb, prevzema upravljanje skladišč različnih materialov in surovin ter proizvodno oskrbo Henklove tovarne v Mariboru. Posledično bo v regiji ustvarjenih 30 novih delovnih mest in najeto sodobno skladišče. Sodelovanje se bo začelo marca 2022.

Gospodarske spodbude za regijo. Za zagotavljanje storitev bo podjetje Saubermacher Outsourcing Slovenija razširilo svoje vire in zaposlil 30 novih zaposleni, ki bodo dnevno prevažali več kot 800 palet za tovarno Henkel v Mariboru. Posebej za Henkel bo najeto skladišče v novo nastalem logističnem centru v Hočah. Površina skladišča za Henkel znaša 10.000 m2 in lahko sprejme približno 20.000 palet.

“Že sedaj  imamo uspešno partnerstvo s podjetjem Henkel Maribor. Ponosni smo, da to sodelovanje še naprej razvijamo in ustvarjamo dodatno dodano vrednost v regiji,“ pravi Ralf Mitter-mayr, izvršni direktor Saubermacher Dienstleistungs AG. Trenutno naj bi sodelovanje dveh dolgoletnih podjetij trajalo šest let.

Podjetji tudi skupaj načrtujeta strateški in trajnostni razvoj skladiščenja in oskrbe za logistiko obratov Henkel Maribor. Na lokaciji v Mariboru Henkel upravlja drugi največji proizvodni obrat za kozmetične izdelke po vsem svetu in želi z novim sodelovanjem postati še bolj prilagodljiv in učinkovit. “Veselimo se sodelovanja za trajnostno in učinkovito prihodnost, ki bo usmerjena k rasti skupaj z Saubermacherjem, “ pojasnjuje Christof Vollstedt, generalni direktor Henkel Maribor.

Nadaljevanje širitve v Sloveniji. Razširitev odnosov s strankami s Henklom je pomemben korak rasti podjetja Saubermacher Outsourcing na slovenskem trgu. Zlasti v segmentu logističnih storitev, kjer bi radi svoj položaj v prihodnosti pozicionirali še širše.

»Z izkušnjami na področju notranje logistike ponujamo posamezne rešitve, ki jih je mogoče hitro razširiti ali po potrebi individualno prilagoditi. Slovenski trg je za nas še posebej pomemben,« dodaja Matej Blažič, generalni direktor Saubermacher Outsourcinga v Sloveniji.

Priložnosti za razširitev storitev. Novi logistični center se razvija v sodelovanju z investitorjem GO ASSET Development in je opremljen z najsodobnejšo logistično opremo. Celotna površina skladišča znaša 31.000 m2, pri čemer je podjetje Saubermacher Outsourcing najelo 10.000 m2. Začetek gradnje je načrtovan konec poletja 2021.

Opis fotografije (od leve proti desni): Matej Blažič, generalni direktor Saubermacher Outsourcing d.o.o.; Ralf Mitter-mayr, izvršni direktor Saubermacher; Christof Vollstedt, generalni direktor Henkel Maribor; Matej Ribič, Manager dobave.

Fotografija: Saubermacher


Nazaj