Le pet let je bilo potrebnih, da se je inovativni program certificiranja QUDAL - QUality meDAL iz preproste inovativne evropske ideje razvil v projekt, ki ga je mogoče najti v 40 državah in ki je postal pravi standard kakovosti za najboljše izdelke in storitve na številnih svetovnih trgih. Program QUDAL, ki ga podpira švicarska organizacija ICERTIAS, so globalno prepoznali in sprejeli potrošniki in številni odlični lokalni in mednarodni proizvajalci in ponudniki storitev, ki so si prislužili prestižni certifikat QUDAL.

V zadnjih petih letih so si zlato medaljo kakovosti QUDAL prislužila podjetja, kot so Mercedes, Nestlé, Unilever, P&G, T-Mobile, Vodafone, Danone, Bosch in Lactalis. Po mnenju potrošnikov izdelki in storitve teh podjetij zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti na svojih specifičnih tržiščih. Po mnenju slovenskih potrošnikov so si v zadnjih petih letih zlato medaljo kakovosti QUDAL v Sloveniji zaslužila podjetja Dr. Oetker, Hofer, Lidl, Ljubljanske mlekarne, Mercator, Velux, Zavarovalnica Triglav in številna druga.

Cilj projekta QUDAL je preveriti številne različne izdelke in storitve na trgu in prepoznati tiste, ki resnično zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti glede na mnenja in izkušnje samih potrošnikov.

Izjava organizacije ICERTIAS: “Pričakovanja potrošnikov želimo izpolniti in preseči s svojo strastjo, s katero jim želimo ponuditi najkrajšo pot do najboljših izdelkov in storitev, ki so na voljo. Naš cilj je ustvariti kulturo, v kateri bi si dobavitelji, proizvajalci in ponudniki storitev prizadevali dosegati najvišjo kakovost in potrošnikom zagotavljati najboljše pogoje. Naš inovativni program QUDAL in znak certifikata sta v veliko pomoč pri našem poslanstvu prepoznavanja in promocije kakovosti.”

Medalja QUDAL se podeljuje zgolj izdelkom in storitvam na tržišču, ki potrošnikom zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti v skladu z znanstveno tržno raziskavo, opravljeno s pomočjo inovativne metode QUDAL – Quality – DEEPMA.

O organizaciji ICERTIAS
Organizacija ICERTIAS je vrhunska, politično neodvisna, zasebna organizacija, ki opravlja mednarodne tržne raziskave in podeljuje certifikate ter odkriva, potrjuje in nagrajuje najboljša podjetja, izdelke in storitve, potrošnikom po vsem svetu pa zagotavlja informacije o tem, katera podjetja, izdelki in storitve so na tržišču najboljši. S svojimi programi certifikatov Best Buy Award (Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo), QUDAL - QUality meDAL in Customers’ Friend (Prijatelj potrošnika) je organizacija ICERTIAS trenutno prisotna v več kot 40 državah na petih celinah. Organizacija ICERTIAS je bila registrirana leta 2011 in v trgovinski register švicarskega kantona Zürich vpisana pod imenom “ICERTIAS – International Certification Association GmbH”.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.icertias.com.