Ob predstavitvi finalistov tekmovanja in razglasitve glavne nagrade bo skupina izjemnih posameznikov, mlajših od 30 let, združila moči s poslovnimi in političnimi voditelji v želji, da raziščejo pereče izzive, s katerimi se soočamo, in poiščejo rešitve za pametnejši, pravičnejši in trajnostno usmerjen svet. V sklopu petih skrbno oblikovanih dogodkov se bo na forumu poleg slavnostnega govorca predsednika države Republike Slovenije dr. Danila Türka zvrstilo veliko število znanih predavateljev iz vsega sveta, med njimi tudi futurist Joel A. Barker, poslovna strateginja Deepa Prahalad, nekdanji generalni sekretar OECD Donald Johnston, podjetnika Riccardo Illy, Sandi Češko in drugi.

Challenge:Future je globalna platforma, ustanovljena z namenom spodbujanja inovativnega ter predvsem do prihodnosti in narave soodgovornega delovanja in ustvarjanja mladih. Kar 9 tekmovanj in 94 družbeno odgovornih projektov je bilo v letu 2011 izvedenih  v organizaciji slovenskega podjetja Third Millennium Knowledge Lab (TMK), združenja poslovnih šol CEEMAN in IEDC-Poslovne šole Bled ter ob podpori številnih drugih partnerjev. Poldrugo leto delovanja se sedaj zaključuje s petdnevnim vrhom mladih, imenovanim Challenge:Future Summit 2012.

»Challenge:Future je vizionarski projekt, temelječ na vrednotah, ki  bodo kreirale prihodnost družb, organizacij in posameznikov. V tem ciklu nam je v tekmovalnem delu uspelo privabiti skoraj 24.000 mladih iz več kot 200 držav, ki so prispevali 1.469 inovativnih idej ter s tem izboljšali življenja kar 270.000-im ljudem,« je izpostavila mag. Andreja Kodrin, ustanoviteljica in predsednica uprave Challenge:Future. 

Mladi, ki bodo sodelovali na Challenge:Future Summit-u, prihajajo iz 38 držav, celo tako oddaljenih, kot so Kitajska, Indija, Venezuela, Ruanda itn. Povprečna starost članov skupnosti Challenge:Future je 24 let, vsi pa so izjemno motivirani in imajo velik potencial za ustvarjanje boljše prihodnosti. Med njimi je tudi 22-letna študentka računalništva iz Indije, ki je razvila novo platformo za izobraževanje 300.000 otrok iz indijskih barakarskih naselij (»slumov«); 24-letnica iz Nemčije, ki je vključila managerje iz podjetij v Kostariki v protikorupcijsko izobraževanje;  27-letni podiplomski študent medicine, ki je ustanovil nevladno organizacijo, ki skrbi za zaposlitev in razvoj 34.000 ljudi v Ugandi; 23-letni študent bioinženiringa iz Singapurja, ki je avtor več inovacij na področju trajnostnega razvoja in pravičnejše razdelitve hrane. Na C:F Summit-u se bodo vsi ti mladi srečali, združili svoje izkušnje in znanja, predvsem pa ponudili vsem udeležencem  iz poslovnega, političnega in akademskega okolja vpogled v neizčrpen vir idej za prihodnost.

 »Challenge:Future je v sozvočju s poslanstvom IEDC-Poslovne šole Bled, ki je eden vodilnih svetovnih inovatorjev na področju poslovnega izobraževanja in si prizadeva za razvoj ustvarjalnih, inovativnih, mednarodno usmerjenih in družbeno odgovornih voditeljev, ki poleg poslovne uspešnosti svojih organizacij spodbujajo tudi uravnotežen razvoj celotne družbe. Za mednarodno združenje CEEMAN,  ki trenutno povezuje že 202 poslovnih šoli iz 53 držav Evrope, Afrike, Azije in Latinske Amerike, pa je projekt Challenge:Future nova in pomembna pot za predstavitev in vključitev področij inovacij in trajnostnega razvoja v predmetnike poslovnih šol na zanimiv in interaktiven način, kot tudi za učvrstitev sodelovanja med študenti ter profesorji, zato smo se pred tremi leti takoj navdušili za sodelovanje s TMK«, je poudarila prof. dr. Danica Purg, dekanja in direktorica IEDC-Poslovne šole Bled ter predsednica združenja CEEMAN.

Prvi C:F Summit je bil organiziran na Bledu maja 2010, po skoraj dveh letih intenzivnega dela in velikega  razvoja C:F smo ponovno pred dogodkom, ki je letos organiziran nekoliko drugače, z namenom, da bodo vsi udeleženci del inovativnega dialoga o prihodnosti, kjer se bo govorilo o globalni krizi, brezposelnosti mladih, socialnem podjetništvu, izzivih v izobraževanju in vlogi poslovnega sveta v družbi nasploh.

»Poslovni svet mora razumeti možnost preobratov paradigem in biti pripravljen na spremembe, saj brez tega ne bo poslovnega uspeha v turbulentnem svetu prihodnosti,« je povedala mag. Tjaša Kolenc Filipčič, predsednica sekcije mladih pri Združenju Manager in vodja trženjskega komuniciranja pri Zavarovalnici Triglav.

Challenge:Future Summit 2012 predstavlja niz petih med seboj povezanih dogodkov:
• C:F Academy je 5-dnevni dogodek za najboljše tekmovalce C:F, ki so gonilo skupnosti C:F (v soorganizaciji z IEDC-Poslovno šolo Bled)
• C:F Youth Forum, ki ga organizira TEDxBled Inspire.Change.Impact
• C:F Educators Forum (v soorganizaciji z mednarodnim združenjem poslovnih šol CEEMAN)
• C:F Business Forum (v soorganizaciji s Sekcijo mladih managerjev Združenja Manager Slovenije)
• C:F Gala, razglasitev in predstavitev zmagovalnih idej Challenge:Future 2012

tekst in foto: Challenge:Future
www.challengefuture.org 
Nazaj