8. avgust 2019 - Družba IKEA je danes s strani Ministrstva za okolje in prostor pridobila gradbeno dovoljenje in zdaj lahko kmalu prične z izgradnjo svoje prve trgovine v Sloveniji.

IKEA je z Mestno občino Ljubljana 2. avgusta letos podpisala pogodbo o komunalnem opremljanju, ki ji omogoča izvajanje del na komunalni in cestni infrastrukturi. Po današnji  pridobitvi gradbenega dovoljenja švedski maloprodajni ponudnik pohištvenih in ostalih izdelkov za opremo doma lahko kmalu začne z gradnjo.

»Današnji dan pomeni za IKEO velik uspeh. Pridobljeno gradbeno dovoljenje nam bo končno omogočilo začetek težko pričakovane gradnje prve trgovine IKEA v Sloveniji. Ob tej priložnosti bi se v imenu družbe IKEA rad zahvalil oblastem Mestne občine Ljubljana za korektno sodelovanje pri premagovanju vseh ovir, ki so nam stale na poti, ter strokovnjakom na Ministrstvu za okolje in prostor, ki so obravnavali našo vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Gradnja trgovine IKEA bo potekala v več fazah, načrtujemo pa, da bomo cenovno dostopne rešitve za opremljanje doma številnim prebivalcem v Sloveniji lahko ponudili približno leto dni po začetku gradnje,« je izpostavil Vladislav Lalić, regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi IKEA SEE.

IKEA bo v gradbeni projekt vložila približno 90 milijonov evrov in namerava zaposliti do 300 ljudi. Trgovina bo na več kot 31.000 m2 površine nudila rešitve za opremo doma in navdih, temelječ na ponudbi skoraj 10.000 izdelkov, ki jih odlikuje odličen dizajn, visoka uporabnost in oblika. Proizvedeni so na trajnosten način in na voljo po cenah, dostopnih mnogim ljudem. Na voljo bo tudi otroško igrišče, restavracija s 450 sedeži, bistro, prodajalna švedske hrane ter parkirišče za več kot 170 koles in 1000 avtomobilov, vključno s petimi  polnilnimi postajami za električna vozila. V neposredni bližini trgovine bo postavljena tudi postaja mestnih koles »BicikeLJ«.


Nazaj