Ljubljana, 12. februar 2018 – Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s skupnostjo Goodbiz organizira mednarodno konferenco z naslovom »Investirajmo bolje, da bo dobro vsem«, namenjeno podjetjem, ki prisegajo na trajnostno rast in razvoj. Srečanje s podjetji, ki si s svojim poslovanjem prizadevajo za boljše družbene in okoljske učinke ter s tem spreminjajo svet na bolje, bo v četrtek, 15. februarja 2018, od 16. do 19. ure, v beli dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani.  

Globalni trendi nakazujejo, da so poslovni modeli podjetij, ki v svojem poslovanju uravnotežijo doseganje pozitivnih poslovnih rezultatov s pozitivnimi učinki na družbo in okolje, poslovni modeli prihodnosti. Zato morajo podjetja razmišljati in poslovati drugače ter svojo poslovno strategijo zasnovati na poslovnih modelih, ki imajo transparenten in vključujoč način vodenja in upravljanja; v načrtovanje izdelkov in storitev vključujejo družbene in okoljske učinke ter so odgovorni do potrošnikov.

Srečanje bodo otvorile vizije mladih podjetij z družbenim učinkom iz programa Goodbiz, kasneje pa bodo predstavljene tudi izkušnje vodilnih slovenskih podjetij, ki so se med prvimi podala na pot trajnostne strateške transformacije poslovanja v okviru pilotnega nacionalnega programa ‘Vzpostavljanje trajnostnih poslovnih strategij in modelov v praksi’, ki poteka pod okriljem SPIRIT Slovenija. Sledila pa bo tudi najava dolgoročnega 5-letnega podpornega ukrepa, ki bo namenjen trajnostni prenovi poslovnih strategij in poslovnih modelov slovenskih podjetij in ga bo izvajal SPIRIT Slovenija v letih 2018-2022.

Prevajanje je zagotovljeno. Število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave