Ljubljana, 29. 8. 2017 – Za kupce prihaja še prijaznejša doba nakupovanja - brez gotovine, brez plačilnih ali kreditnih kartic, odslej pa še brez debelečega se paketa kartic zvestobe, a vseeno z vsemi ugodnostmi zvestobe. Vse to je z novo funkcionalnostjo, imenovano 'hitra plačila', omogočila aplikacija Hal mBills. Za večino neprijeten opravek na blagajni so tako pretvorili v znatno skrajšan, eleganten klik. Kupec pri uporabi hitrega plačila tudi ne potrebuje več papirnatega računa, saj ima račun (priznan tudi s strani FURS) že v telefonu. Plačevanje s hitrimi plačili Hal mBills je s tem tudi prijaznejše do okolja. Zdaj ne govorimo več o viziji jutrišnjega dne, temveč o današnji novi realnosti. Prva trgovina, ki je to že omogočila svojim kupcem, je ekološka trgovina Kalček.

Hal mBills pogumno in z velikim galopom uresničuje napoved, da bo mobilnik v celoti nadomestil denarnico uporabnikov. Te dni je na trg lansiral revolucionarno novost, ki je v Sloveniji še nismo videli – možnost hitrega plačevanja na blagajnah v trgovskih centrih – celo brez fizičnega računa.

Na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS) ocenjujejo, da gre za korak proti brezpapirni družbi. »DDV zakonodaja je izdajanje elektronskih računov omogočala že prej. Pravni status papirnega in elektronskega računa je bil že v ZDDV-1 enakovreden. Tudi Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR), s katerim so bile uvedene davčne blagajne, poslovanje z elektronskimi računi omogoča od same uvedbe dalje. Vendar v praksi vsaj v relaciji do končnih potrošnikov možnost izdajanja elektronskih računov ni zaživela,« pojasnjuje Peter Grum, namestnik generalne direktorice FURS. Šele Hal mBills je prvi primer, ki to zares uvaja tudi v življenje.

»Po določbah ZDDV-1 so računi, izdani v papirni obliki, in računi, izdani v elektronski obliki, med seboj enakovredni. Da se lahko upošteva račun kot elektronski račun, mora biti izdan in prejet v kateri koli elektronski obliki zapisa. Pristnost izvora, celovitost vsebine in čitljivost računa v papirni ali elektronski obliki, mora biti zagotovljena od trenutka izdaje do konca obdobja hrambe računa,« še dodaja Peter Grum.

»V skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov mora namreč kupec, tudi v primeru izdaje elektronskega računa, račun prevzeti in ga zadržati neposredno ob odhodu iz poslovnega prostora in ga na zahtevo predložiti pooblaščeni osebi davčnega ali tržnega organa. V praksi pa to pomeni, da lahko stranka inšpektorju prikaže vizualizirano obliko izdanega elektronskega računa tudi na pametnemu telefonu (ali drugi elektronski napravi). Tako s stališča Finančne uprave ni zadržkov za brezpapirne račune,« opisuje Peter Grum.

Da blagajni pri omenjenem načinu plačevanja ni treba več izdati papirnatega računa, pa prinaša tudi bolj trajnostno poslovanje. In kot da vse to že ne bi bilo dovolj futuristično, so inovatorji iz podjetja MBILLS vključili še nekaj nekoč popolnoma nepredstavljivega: povezavo mobilne denarnice s sistemom zvestobe.

»Gre za povsem nov in drugačen koncept kot ga je večina ljudi, ki plačujejo z gotovino ali karticami in uporabljajo kartice zvestobe, navajena. A v MBILLS vztrajno in uspešno orjemo ledino mobilnega plačevanja v Sloveniji. Predvsem nas veseli, da smo na trgu z novo funkcionalnostjo naleteli na odličen odziv. Prvi korak je uspešen začetek sodelovanja s Kalčkom,« je dejal Primož Zupan, direktor start-upa MBILLS.

V prvem trgovskem centru, ki so se navdušili nad takšno novostjo in pravočasno prepoznali priložnost, Kalčku pravijo: »Ocenili smo, da je za nas idealno, da našim strankam ponudimo digitalno, ekološko plačilno sredstvo Hal mBills, ki poenostavlja in izboljšuje nakupovalno izkušnjo. Plačevanje poteka mobilno in digitalno, zato se izognemu papirnatim računom in še utrjujemo ekološko in trajnostno zavest, kar sta naši ključni vrednoti. Prepričala nas je tudi možnost povezovanja z našo kartico zvestobe Kalčico, kar hitra plačila Hal mBills tudi omogočajo. Povezovanje Hal mBills sistema z davčno blagajno TRONpos, ki jo uporabljamo v Kalčku, je potekalo gladko in hitro, za kar sta zaslužni predvsem ekipi pri Comtronu in MBILLSu, ki so programa uspešno povezali v zelo kratkem času.«

Sistem zvestobe in sistem MBILLS sta med seboj povezana in v realnem času tudi komunicirata. »To pomeni, da se ugodnosti, ki jih ima kupec v sistemu zvestobe, ob nakupu avtomatsko upoštevajo. Enako velja za zbiranje točk,« pojasnjuje Jerica Urbančič iz podjetja MBILLS.

Odslej je pri hitrem plačilu s Hal mBills več do zdaj poznanih in zamudnih korakov (sistem zvestobe in plačilo) združenih v enega. In ne le to temveč celo v eno samo aktivnost, še dodaja Jerica Urbančič. Uporabnik pokaže bar kodo na zaslonu svojega telefona, osebje na blagajni pa kodo skenira. S tem je proces zaključen. Odpade ukvarjanje z iskanjem kartice zvestobe oziroma preverjanje kupca v bazi uporabnikov (če je nima pri sebi). Prav tako odpade še bolj zamudno preštevanje drobiža ali iskanje menjalnine za vračilo ob plačilu z gotovino.

Startup podjetje MBILLS tako več kot jasno kaže, da misli resno s svojo vizijo – z mobilno denarnico Hal mBills na trgu postaviti enoten standard mobilnega plačevanja, ki vodi v brezgotovinsko družbo in brezpapirno poslovanje.

»Za uresničitev vizije skrbimo z nenehnim izboljševanjem preprostosti in prijaznosti uporabe. Še nedolgo tega smo se z ekipo pogovarjali o tem, da bomo implementirali omenjena hitra plačila, po nekaj mesecih pa že lahko vidimo, da zadeva že deluje v prvem trgovskem centru. Dogovarjamo pa se že tudi še s številnimi drugimi podjetji,« je navdušen ustanovitelj MBILLS Matjaž Čadež.

Hal mBills ima namreč vse več podpornikov na strani resnih in uglednih podjetij, ki si želijo ohraniti prednost na trgu, namesto se uspavati na starih poslovnih modelih. Podjetja z uvedbo takšnih naprednih rešitev kot je Hal mBills sledijo najnovejšim tehnološkim trendom, ki jih nenazadnje tudi uporabniki zahtevajo, ker so preprostejši, bolj pregledni, okolju bolj prijazni in skrajšujejo čakalne vrste pri plačilu. Hal mBills je tako mogoče uporabiti na že 500 lokacijah po vsej Sloveniji.

Več informacij