Stuttgart, Nemčija/Las Vegas, Nevada, ZDA – »Like a Bosch« je slogan nove svetovne kampanje, ki jo je dobavitelj tehnologije in storitev 7. 1. 2019 sprožil na največjem svetovnem sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu.

Namen kampanje je sporočiti, da je Bosch vodilni ponudnik povezanih izdelkov in rešitev. Poglavitna stvar kampanje je hiphop video posnetek, v katerem je protagonist spretni uporabnik IoT. Bosch s svojo kampanjo »Like a Bosch« vstopa na novo ozemlje; jasno drugačen pristop in ton pomenita nov koncept podjetja, ki je bilo ustanovljeno leta 1886. Ta poteza izkorišča nagle videoposnetke in meme »like a boss«, ki so se razširili po spletu in omogočili več deset milijonov ogledov. Ti videoposnetki prikazujejo običajne ljudi, ki uprizarjajo bizarne gibe, izvajajo občudovanja vredne atletske podvige ali se s tehničnimi spretnostmi rešujejo iz težkih položajev. Korporativna kampanja »Like a Bosch« je zamenjala nekaj črk, s čimer je temu spletnemu fenomenu omogočila svežino. Mladi mož na Boschevem videoposnetku je vedno na tekočem, zahvaljujoč Boschevim povezanim rešitvam. S pametnim telefonom v roki upravlja svoj avtomobil, kosilnico in kavomat »kulsko«, pametno in samozavestno – vodi zadeve »like a Bosch«. 

Sprožitev širokega gibanja IoT »Pobrali smo svetovno spletno senzacijo in ji dodali kanček humorja,« je povedal Boris Dolkhani, vodja za blagovno znamko pri Boschu. »Kar zadeva internet stvari, vse poti vodijo v Bosch. To je jasno sporočilo kampanje.« Podjetje želi sprožiti široko gibanje IoT, s katerim bi svoje sporočilo posredoval prek vseh ustreznih komunikacijskih kanalov, da bi dosegel široko občinstvo. Bosch računa na več kot 400.000 svojih družabnikov, da bodo s povezovanjem in deljenjem teh videoposnetkov razširili sporočilo. Drugi videoposnetki, v katerih se pojavijo izdelki za dve domeni IoT povezane mobilnosti in povezanega življenja, bodo sledili čez leto. Kampanja, ki jo je ustvarila nemška agencija za oglaševanje iz Hamburga, Jung von Matt, bo potekala na vseh digitalnih kanalih in socialnih omrežjih. 

Podjetje na poti Bosch še naprej širi svoj položaj kot vodilno podjetje IoT, v letu 2017 je prodal 38 milijonov izdelkov s spletno podporo. Danes se 20 odstotkov od pribl. 27.000  razvijalcev programske opreme osredotoča izključno na IoT. Bosch pričakuje, da bo svetovni IoT trg na leto zrasel za 35 odstotkov, s čimer bo do leta 2020 dosegel letni promet 250 milijard ameriških dolarjev. Zaradi teh napovedi podjetje zasleduje ambicijske cilje, saj želi do tega leta omogočiti spletno povezljivost vseh svojih elektronskih naprav. Poleg tega bo ponudba podatkovnih storitev omogočena na vseh napravah, kjer bo ključno vlogo igrala umetna inteligenca.

Več informacij o kampanji »Like a Bosch«