Ljubljana, 25. 7. 2019. – FlixBus, evropski sinonim za avtobusna potovanja, širi svojo mrežo povezav v regiji CEE South, s čimer prvič povezuje Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko neposredno s Srbijo.

„Od vsega začetka, ko je FlixBus leta 2016 prišel v regijo CEE South, je naš cilj bil povezati vse države regije, tako med seboj kot tudi s preostalo Evropo. Skladno s potovalnimi navadami potnikov in njihovimi željami zdaj potnikom iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske omogočamo direktne izlete z modernimi in novimi avtobusi tudi do destinacij v Srbiji,“ - pove Ante Grbeša, direktor podjetja FlixBus v regiji CEE South.

FlixBus nudi svojim potnikom tri odhode iz Ljubljane in Zagreba do Beograda čez dan ter en odhod ponoči. Z vsemi izleti bomo pričeli 26. julija, vozovnice pa je mogoče kupiti že zdaj, in sicer na spletu, prek brezplačne mobilne aplikacije in na označenih prodajnih mestih podjetja FlixBus. Poleg direktne povezave z Ljubljano se Beograd povezuje tudi z Zagrebom, Pulo in Splitom na Hrvaškem.

"Delovanje FlixBusa na Hrvaškem, v Sloveniji, v Bosni in Hercegovini ter zdaj na srbskem trgu je samo začetek FlixBusovega širjenja svoje mreže v tej regiji. Prve povezave v Srbiji označujejo bistveno širitev, ki jo bomo v naslednjih letih nadaljevali po vsej regiji. Pripravljamo tudi direktno povezavo med Beogradom in Novim Sadom z Budimpešto, ki – skupaj z Zagrebom in Ljubljano – predstavlja enega največjih FlixBusovih središč." -  pove Dean Čebohin, direktor poslovnega razvoja za podjetje FlixBus v regiji CEE South.

FlixBusov poslovni model kot uspešen model razvoja mobilne industrije
S svojim poslovnim modelom je FlixBus uspel privabiti že več kot 100 milijonov potnikov iz vse Evrope. Podjetje je ustvarilo na tisoče novih delovnih mest v svoji industriji ter okrepilo poslovanje regionalnih avtobusnih prevoznikov. Trdni temelji, ki jih je FlixBus postavil v osrednji Evropi, so spodbuda za nadaljnje širjenje podjetja v jugovzhodno Evropo.

FlixBusova zelena mreža avtobusnih povezav povezuje več kot 2000 destinacij v 29 državah s kar 350.000 dnevnimi povezavami. Na potovanjih s FlixBusom lahko koristiš brezplačno Wi-Fi povezavo, ločene vtičnice, dodaten prostor za noge, brezplačen prevoz prtljage ter možnost spremembe in/ali preklica rezervacije vse do 15 minut pred dejanskim odhodom. Zraven enostavnega in hitrega postopka rezervacije vozovnic aplikacija FlixBus potnikom omogoča tudi prejemanje obvestil o promocijskih ponudbah, ki veljajo izključno za nakupe preko aplikacije, odgovore na pogosto zastavljena vprašanja, s pomočjo sprotnega GPS sledenja jim pošilja informacije o morebitnih zamudah avtobusov, jih usmerja do najbližje avtobusne postaje ter jim zagotavlja podrobne informacije o vsaki kupljeni vozovnici in kodi QR, ki jo lahko uporabijo namesto natisnjene vozovnice.

Vse razpoložljive destinacije in povezave si lahko ogledate na www.flixBus.si.


Nazaj