Ljubljana, 30. julij 2020: Mastercard je danes predstavil interaktivno platformo Market Trends (tržni trendi), ki ponuja celovit vpogled v plačila, omogoča konkurenčno obveščanje in razkriva panožne trende za banke in finančne institucije širom Evrope. Platforma Mastercard Market Trends omogoča enoten dostop do zbirke zanesljivih podatkov, ki vključujejo analizo preko 2,000 kartic na 34 trgih, pionirske vpoglede v odprto bančništvo, Blockchain in druge trende, študije 22 najpomembnejših finančno-tehnoloških podjetij in še mnogo več.

Mark Barnett, predsednik Mastercard Europe, je dejal: »Platforma Mastercard Trends ponuja enotno dostopno točko do ključnih informacij, ki jih banke potrebujejo za sprejemanje pametnejših odločitev in tako za doseganje boljših rezultatov. Omogočanje vpogleda v trenutne trende in potrebe potrošnikov pomeni, da lahko banke identificirajo in uvedejo tehnologijo ter pobude, ki omogočajo novo raven uporabnosti za njihove stranke, obenem pa se lahko prilagajajo nenehni evoluciji načinov nakupovanja in plačevanja.«

Pet najpomembnejših značilnosti Mastercard Market Trends:
- Ocena trga: enostavno dostopna poročila za 34 trgov v EU s podatki o družbeno-ekonomskih, plačilnih in digitalnih ključnih kazalnikih uspešnosti (KPI), zbranih na lokalni ravni.
- Primerjava kartic: možnost filtriranja in primerjalne analize kartic različnih izdajateljev za pomoč pri razumevanju trenutnega evropskega konkurenčnega okolja. Primerjava kartic vključuje tudi pregled ključnih kazalnikov na lokalni ravni.
- Izkušnje na področju digitalnega plačevanja: analiza vodilnih svetovnih finančno-tehnoloških podjetij in najboljših praks za pomoč pri določanju strategij v nenehno spreminjajočem se plačilnem okolju, kot so primeri uporabe in profili podjetij.
- Potrošniške raziskave: dostop do raziskav, naročenih s strani podjetja Mastercard, na svetovni in regionalni ravni za vpogled v širok razpon tematik.
- Panožni vpogled: dostop do naše zbirke videoposnetkov, študij in pionirskih vpogledov v tehnološke trende, ki oblikujejo panogo.

Platforma je trenutno na voljo za izdajatelje po vsej Evropi, v kratkem pa bo zaživela tudi drugod po svetu.


Nazaj