Bled, 5. november, 2019: IEDC – Poslovna šola Bled bo v petek, 8. novembra organizirala tradicionalni Mednarodni Predsedniški forum, ki se ga vsako leto udeležuje okoli 200 voditeljev iz regije. Na forumu bomo predstavili aktualne trende in izzive, s katerimi se soočajo podjetja in svetovna gospodarstva. Osrednja tema letošnjega foruma bodo nova področja znanosti, ki spreminja našo sedanjost in prihodnost.

Ponosni smo, da bo osrednji govorec dr. Dominique Turcq (naslovna fotografija), avtor uspešnice “Augmented Management” in svetovno znan strokovnjak za nevroznanost in umetno inteligenco. Predstavil bo izzive post avtomatizirane prihodnosti, vpliv nevroznanosti in biologije na naše življenje in kako se lahko voditelji pripravijo na takšne spremembe. 

»Digitalizacija je sedaj v ozadju vsega, postala je normalna. Nas pa bi moralo zanimati vprašanje kaj bo naprej. Nevroznanost in biologija bosta postala področja razvoja prihodnosti. Posebej nevroznanost bo vplivala na sprejemanje odločitev in pripomogla k zmanjševanju števila napačnih odločitev.« je svoje predavanje najavil dr. Turcq.

O vplivih novih socioloških in tehnoloških sil na poslovni svet bodo razpravljali ugledni mednarodni poslovni voditelji na okrogli mizi: Manfred Stern, regionalni vodja Yaskawe Europe, Nebojša Bjelotomić, CEO, Saga New Frontier Group iz Srbije in Mark Pleško, ustanovitelj in direktor družbe Cosylab.

Konferenco bosta otvorila mag. Zoran Poznič, minister za kulturo Republike Slovenije in prof. dr. Danica Purg, predsednica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled. 


Nazaj