Ljubljana, 21. Marec 2020 – Mercator poziva vse kupce k s trpnosti in solidarnosti, predvsem pa k upoštevanju priporočil NIJZ o ohranjanju razdalje med osebami in odloka vlade o omejenem hkratnem številu oseb v trgovini. Včeraj in danes je v vrsti Mercatorjevih trgovin prišlo do nedopustnega pritiska nekaterih kupcev na zaposlene v trgovini, do groženj in celo do fizičnega nasilja. To je popolnoma nesprejemljivo, zato pozivamo vse kupce k upoštevanju osnovnih pravil vedenja v skupnosti in navodil za omejevanje širjenja okužbe s koronavirusom.

Medtem, ko nekateri kupci pozivajo, naj zagotovimo spoštovanje omejenega vstopa hkrati v trgovine in spoštovanje odloka o prednosti vstopa v trgovine od 8. od 10. ure za starejše, invalide in nosečnice, so se nekateri drugi kupci brezobzirno prerivali v trgovine, odrivali zaposlene, jim grozili, bili pa so tudi primeri fizičnega nasilja. Tako nedopustno vedenje smo včeraj in danes beležili v trgovinah Proletarska 4, Zaloška 168, Zupančičeva Jama, Vevče, Savsko Naselje, Market Brežice, Žana Žalec, Levec, Križevci, Marjanca Radgona in Rogatec.

»Trgovine so ključne za nemoteno preskrbo ljudi, zaposleni v trgovinah že ves čas požrtvovalno opravljajo svoje delo, saj se zavedajo, kako pomembno je zagotoviti nujno in potrebno vsem, posebej otrokom, starejšim, šibkejšim. Pritisk in celo fizično nasilje nad zaposlenimi v trgovinah je nesprejemljivo in vsega obsojanja vredno vedenje«, je poudaril predsednik Mercatorjeve uprave Tomislav Čizmić.

Mercator prosi tudi policijo, civilno zaščito, redarsko službo in vse odgovorne državljanke in državljane, da pomagajo ohraniti dostojnost in red v teh zaostrenih razmerah.


Nazaj