Ljubljana, 12. septembra 2017 – S septembrom je vodenje jadranske regije v družbi SAS prevzel Miloš Djurković. Sprememba organizacijske strukture podjetja SAS je del strategije pospeševanja rasti v regiji. Z Milošem Djurkovićem na čelu si lahko slovenska podružnica obeta izkušenega vodjo z jasno vizijo in poslovnimi načrti za širitev poslovanja tako v zasebnem kot javnem sektorju.

Miloš Djurković
Miloš ima več kot 23 let izkušenj v industriji IKT, ki jih je pridobil v podjetjih v Srbiji in okoliških državah, kjer je uspešno vodil lokalne pisarne največjih svetovnih tehnoloških podjetij. Zaposlen je bil kot generalni direktor Hewlett Packard Srbija ter IBM Srbija. Vodil je tudi regijsko pisarno CISCO Systems, kjer je bil odgovoren za srbsko, črnogorsko, makedonsko in albansko tržišče.

Diplomiral je na Elektrotehniški fakulteti na Univerzi v Beogradu. Med letoma 2011 in 2014 je bil predsednik Ameriške gospodarske zbornice v Srbiji. Je tudi aktiven član Združenja srbskih korporativnih direktorjev in Srbskega združenja menedžerjev.

»Veselim se dela v tako izjemnem podjetju, kot je SAS. Prepričan sem, da bodo moje bogate izkušnje in strokovno znanje na področju razvoja poslovanja prispevali k utrjevanju prisotnosti podjetja v jadranski regiji. Podjetja in organizacije v regiji so pripravljene na izrabo vseh potencialov sodobne analitike, sam pa sem se zavezal k temu, da pomagam našim strankam, da postanejo vodilna podjetja na svojih področjih z uvedbo in sprejemanjem inovativnih tehnologij ter storitev,« je ob imenovanju povedal Miloš Djurković, direktor SAS Adriatic.

Novi direktor opaža in verjame, da se podjetja in organizacije v jadranski regiji hitro učijo, kako pomembni sta obdelava in analiza podatkov pri sprejemanju kakovostnih poslovnih odločitev in spodbujanju inovacij. Prepričan je, da lahko SAS podjetjem vseh vrst in velikosti dokaže, da lahko z uporabo napredne analitike, inovativne programske opreme, storitev za poslovno obveščanje in podporo odločanju ter rešitev za upravljanje podatkov ogromno dosežejo.

Analitična in druga poslovna orodja Milošu Djurkoviću niso tuja, uporablja jih na vseh vodilnih položajih, v družbi SAS pa namerava obseg rabe še okrepiti. Med svojimi prednostmi je novi direktor SAS Adriatic izpostavil opazovanje in razumevanje novih trendov ter sposobnost interpretiranja podatkov v kakovostne poslovne odločitve.

Strankam v regiji bo predstavil SAS rešitve in storitve upravljanja ter analize podatkov za katere verjame, da lahko podjetjem pomagajo poslovati še bolje in zmagovati, tako lokalno kot globalno.

www.sas.com