Grosuplje, 28. 06. 2018 - Z investicijo 2 milijona evrov Don Don odpira nov proizvodni obrat v Danilovgradu. S kapaciteto 30 ton kruha in pekovskih izdelkov dnevno bo oskrbovalo celoten črnogorski trg. Slovensko podjetje Don Don kot regionalni vodja v pekarski industriji, posluje v vseh državah bivše Jugoslavije. V novem obratu, ki bo zaposloval 50 delavcev, se bo proizvajalo sveže in pakirane vrste kruha ter sveže pekovsko pecivo.

»Nova pekarna kruha in peciva je prva pekarska proizvodnja v Danilovgradu. Pomembna je za razvoj mesta,  ne samo kot nova naložba ampak tudi kot začetek neke industrije, ki ima veliko možnosti za razvoj v prihodnosti.« je pomen novega proizvodnega obrata opisal župan mesta Branislav Brano Đuranović.

Podjetje je v zadnjih desetih letih v Črni gori prisotno s programom zamrznjenega peciva in polpečenih izdelkov, od lanskega leta pa še s toastom Tvojih5minut. Zaradi svojih prednosti: brez dodanih aditivov, umetnih barvil in dodatkov ter obstojnosti 45 dni, je toast postal najbolj priljubljen izdelek na črnogorskemu trgu. Črna Gora je pomemben trg, kjer bo Don Don ponudil še kakovostno in bogato ponudbo kruha in pekovskih izdelkov.

»Verjamem, da bodo potrošniki hitro prepoznali kakovost našega kruha. Naša osnovna načela so preprosta – ponuditi kakovosten izdelek iz nadzorovanih in najboljših sestavin, pakiran in varen ter pravočasno dostavljen. Stvari se spreminjajo v smislu širitve trga kot tudi proizvodnje, vendar cilj ostaja isti: kakovost. Črna Gora nam predstavlja izziv, saj nas potrošniki še ne prepoznajo, čeprav smo že prisotni na trgu. Veselimo se novega poslovnega okolja in verjamem, da bomo hitro pridobili zaupanje tudi najzahtevnejših potrošnikov, » je poudaril direktor Don Don Črna Gora, Damir Papić.

V več kot dveh desetletjih poslovanja je podjetje Don Don postalo regionalni vodja v pekarski industriji. Jasna vizija, razvojni načrt, kakovost, inovativnost in prilagajanje zahtevam trga so podjetje naredili vodilno na Balkanu.