London, 21. junij 2018 – Vodilno mednarodno medijsko podjetje Viasat World je po treh nominacijah prejelo dve zlati in eno bronasto nagrado PromaxBDA za globalno odličnost. Na podelitvi 14. junija 2018 v New Yorku so z nagradami počastili izjemne dosežke v trženju v zabavni industriji na vseh zaslonih.

Zmagovalna kreativna kampanja je bila Prelita modra kri, ki je prejela zlato v kategoriji kampanj za oddajo v potrošniškem ali strokovnem tisku in še eno zlato v kategoriji tiskanih oglasov za oddajo v potrošniškem ali strokovnem tisku. V isti kategoriji je bron osvojila kreativna kampanja Kralji uničenja. S tem se je kreativna ekipa Viasat Worlda še bolj utrdila na položaju najboljših v svojem razredu.

Po treh nominacijah in treh nagradah je Simon Mitchell, direktor oddelka za trženje, PR in kreativnost pri podjetju Viasat World, dejal: »Navdušen sem, da nam je naša ekipa spet prinesla tri nagrade PromaxBDA. Ponosni smo na naše nagrajene stvaritve, ki edinstveno in navdihujoče oživljajo naše kanale in programe.«

Kampanjo kanala Viasat History za dokumentarno serijo Prelita modra kri, poimenovano ‘Breaking the Silence’ (prekinitev molka), so nagradili z dvema zlatima nagradama PromaxBDA; v kategoriji kampanj za oddajo v potrošniškem ali strokovnem tisku ter kategoriji tiskanih oglasov za oddajo v potrošniškem ali strokovnem tisku. ‘Breaking the Silence’ je koncept v ozadju serije portretov, ustvarjenih za promocijo serije. V temnem svetu skrivnosti v ozadju nekaterih najbolj kontroverznih smrti v zgodovini so za kraljevimi voščenimi pečati predstavljene resnične plemiške osebe, ki so bile zavezane k molku. Na slikah je prikazano, kako pečati pokajo, ko priče spregovorijo in prekinejo dolg molk. Učinkovita zasnova, izrazito kreativna maska, dramatična fotografija in drzen preprost načrt so skupaj pripomogli k izstopajoči in učinkoviti kampanji.

Tiskani oglas, izdelan za resničnostno serijo Viasat Explore, v kateri uničujejo in rešujejo, Kralji uničenja, je bil nagrajen z bronom v kategoriji tiskanih oglasov za oddajo v potrošniškem ali strokovnem tisku. Pri vse večji množici faktografskih oddaj, ki prikazujejo ‘može na delu’ – tako na Viasat Explore kot na kanalih tekmecev –je morala kreativna ekipa poskrbeti, da je njihova kampanja izstopala. Izkoristili so prepoznavnost kultnega ‘železnega prestola’ ter z izjemnim umetniškim slogom in komičnim preobratom v življenje obudili Kralje uničenja. Po navdihu epske serije Igra prestolov so oživeli prizor z dvora, pri čemer so večinoma uporabili odpadni material, v središču pa je seveda 'kralj uničenja'.

Zasluge za serijo Prelita modra kri na kanalu Viasat History: Kreativna ekipa: producent za Viasat World, Sergey Saprygin; oblikovalec za Viasat World Tristan Wickham; kreativni vodja za Viasat World Paul Evans; direktor oddelka za trženje, PR in kreativnost pri Viasat World Simon Mitchell; producentka Anastasija Saprygina; fotograf in direktor fotografije Alick Coterill.

Zasluge za serijo Kralji uničenja: Kreativna ekipa: producent za Viasat World Sergey Saprygin; oblikovalec za Viasat World Tristan Wickham; kreativni vodja za Viasat World Paul Evans; direktor oddelka za trženje, PR in kreativnost pri Viasat World Simon Mitchell; direktor fotografije David Wright; grafično oblikovanje Alistair Saunders.

Viasat World je vodilno mednarodno medijsko podjetje z obsežnim naborom kanalov in plačljivih storitev video na zahtevo, ki zajemajo dokumentarne, zabavne, dramske, filmske in športne vsebine. Na ključnih trgih upravljamo 27 plačljivih televizijskih kanalov in storitev na zahtevo. Imamo več kot 164 milijonov naročnikov v več kot petdesetih državah in regijah. Ogled vrhunskih in zanimivih vsebin, ki smo jih skrbno izbrali za svojih 18 kanalov, omogočamo v 17 jezikih. Na podlagi obsežne zbirke cenjenih sodobnih vsebin smo ustvarili ključne znamke Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature in Viasat Life, ki oživljajo preteklost, pripovedujejo zgodbe narave in vas zabavajo z najbolj navdihujočimi pripovedmi, medtem ko si lahko na kanalu Epic Drama ogledate največje zgodovinske drame z vsega sveta. Med našimi prepoznavnimi filmskimi kanali so TV1000, TV1000 Russian Kino in ViP Premiere, s čimer se uvrščamo na prvo mesto med ponudniki filmskih vsebin v Rusiji. Preko njih imajo gledalci dostop tako do hollywoodskih filmskih uspešnic kot do mednarodno priznanih filmov z nekaterimi največjimi filmskimi zvezdniki vseh časov. Predani digitalni odličnosti se zavzemamo, da bi pravice za storitev videa na zahtevo dobili za skoraj vso svojo vsebino. Upravljamo ViP Play, storitev za pretočne vsebine v Rusiji in Skupnosti neodvisnih držav, s čimer gledalcem omogočamo dostop do celotnega nabora programov in medijske knjižnice. TV1000 Russian Kino, neposredna storitev za potrošnike, je zadnja pridobitev v digitalnem naboru Viasat World in naročnikom zunaj Rusije omogoča dostop do obsežne zbirke najnovejših in najboljših ruskih filmov in televizijskih serij.