Ljubljana, 5. februar 2020 – Leto 2019 je bilo glede na zastavljene cilje za Novartis v Sloveniji zelo uspešno in je na vseh področjih dela podpiralo globalno Novartisovo strategijo, da postane vodilna svetovna farmacevtska družba. Z vrhunskim delom v razvoju, proizvodnji in storitvah je družba pomembno prispevala k uspešnemu poslovanju Novartisa na globalni ravni, med drugim tudi s sodelovanjem v proizvodnji inovativnih učinkovin kar dveh lani odobrenih ključnih Novartisovih inovativnih zdravil za zdravljenje raka dojke in multiple skleroze.

Poleg tega so lani dokončali razvoj in vložili številne dosjeje za zdravila na zahtevnih tujih trgih, na slovenski trg lansirali pomembna zdravila ter dosegli rast skupnega obsega proizvodnje. Novartis je z vsemi svojimi divizijami vodilni ponudnik zdravil z največjim, 14,3-odstotnim tržnim deležem na slovenskem farmacevtskem trgu. Ostaja največji ponudnik generičnih zdravil brez recepta v Sloveniji s 26-odstotnim tržnim deležem in slovenskim bolnikom omogoča zdravljenje s kar sedmimi podobnimi biološkimi zdravili. Ob podpori ključnih vrednot – sodelovanja, agilnosti in opolnomočenja – Novartisovi izjemni strokovnjaki sodelujejo pri številnih raziskovalnih in razvojnih projektih na globalni ravni, pri čemer se opirajo na nove tehnologije, inovacije in digitalizacijo. S tem prispevajo k uspehu globalne družbe in uresničujejo dolgoročno vizijo Novartisa.

Z nadaljevanjem optimizacije in prilagajanja proizvodne mreže po Sloveniji še naprej uspešno uresničujejo Novartisovo strategijo osredotočanja na personalizirana, bolnikom prilagojena zdravila v manjših količinah, zdravila z visoko dodano vrednostjo in podobna biološka zdravila. Skladno s to strategijo je bila objavljena tudi namera o preoblikovanju prevaljske lokacije iz proizvodne lokacije v del novoustanovljenega Globalnega operativnega centra v Sloveniji. Namen operativnega centra, ki bo del Novartisovih tehničnih dejavnosti in bo deloval na različnih lokacijah po Sloveniji, je zagotoviti standardizirane visokokakovostne storitve za Novartisovo proizvodno mrežo po vsem svetu. Glavne globalne storitve, ki jih bo nudil center, bodo vključevale: upravljanje logistične in oskrbovalne verige, inženiring, proizvodno tehnologijo in zagotavljanje kakovosti.

Več informacij


Nazaj