Ljubljana, 11. septembra 2019 - Slovenska turistična organizacija (STO) v sklopu letošnje Globalne digitalne kampanje sodeluje tudi z BBC Global News, ki je po raziskavi Ipsos Affluent Europe 2019* med vsemi digitalnimi platformami, specializiranimi za novice, vodilna pri doseganju segmenta mednarodnih popotnikov v Evropi z višjo kupno močjo. Oglaševanje bo potekalo od 10. septembra do 10. novembra.

Kampanjo je ustvarila BBC-jeva produkcijska ekipa BBC StoryWorks. Slovenijo so obiskali aprila letos in ustvarili video posnetke za štiri 30-sekundne spote, ki se bodo predvajali na televiziji, izpostavljeni pa bodo tudi na posebni pristajalni strani BBC.com. V kampanji se bo na trgih ZDA, Kanade in Evrope prikazalo več kot 19 milijonov spletnih oglasov, od tega jih bo 14,2 milijona vodilo na posebej pripravljeno BBC-jevo pristajalno stran, ostali pa bodo vodili na portal slovenia.info, točneje na podstrani vseh štirih makro destinacij: Alpske, Mediteranske in Kraške, Termalno - Panonske ter Ljubljane z osrednjo Slovenijo.

»Slovenska turistična organizacija z intenzivno dvomesečno promocijsko kampanjo na BBC nadaljuje s promocijo Slovenije prek največjih in najbolj verodostojnih globalnih medijev. Z video vsebinami, ki po produkciji in vsebini izstopajo iz povprečja, predstavljamo kako edinstvena, zelena, gastronomsko in kulturno bogata je naša dežela. Prav zato se bodo oglasi prikazovali tudi na podstraneh BBC Travel, BBC Culture in na GoodFood.com, saj bomo na ta način  nagovorili tiste ciljne skupine, ki bi jih obisk Slovenije še posebej navdušil, in sicer skozi vse leto. Dodatno bo digitalno oglaševanje potekalo tudi prek družbenih profilov BBC StoryWorks, kjer pričakujemo doseg skoraj milijon uporabnikov,« je ob začetku kampanje dejala mag. Maja Pak, direktorica STO.

Več o kampanji vam je na voljo v medijskem središču na povezavi.

* Podatek temelji na mesečnem dosegu


Nazaj