11. september 2017 - Trgovska veriga Pepco, ki ima trenutno več kot tisoč trgovin v Srednji in Vzhodni Evropi, odpira svoja vrata v Sloveniji. Prva trgovina bo vrata odprla v petek, 15. septembra, na Ptuju (Qcenter). Nekaj dni kasneje, 22. septembra, se odpira trgovina v Domžalah (STOP SHOP), nato pa 28. septembra v Celju (Planet Tuš) in Novem mestu (Mercator center Bršljin) ter 26. oktobra v Ljutomeru. Pepco bo v prvih treh letih prisotnosti na slovenskem trgu odprl približno 40 trgovin in zaposlil več kot 280 ljudi.

Trgovine Pepco ponujajo več kot 30 izdelčnih skupin, med drugim otroška, ženska in moška oblačila, spodnje perilo, igrače, izdelke za opremo doma, dekorativne izdelke, hišni tekstil in še mnogo več. Približno 60 odstotkov njihovega prodajnega programa predstavljajo oblačila (vključno s čevlji in spodnjim perilom), 40 odstotkov pa ostali izdelki. Izdelki v trgovinah so skrbno izbrani in ponujajo najboljšo izbiro po najbolj ugodnih cenah. Na primer, žensko obleko lahko v trgovini Pepco kupite za 6,99 evrov, žensko torbico za 6,99 evrov, odejo iz mikrovlaken za 4,99 evrov in LED lučko za 4,99 evrov. Redno ponudbo izdelkov bodo vseskozi dopolnjevali z izdelki ob posebnih priložnostih, na primer za veliko noč, božič, poletne počitnice ali ob začetku šolskega leta.

»Veseli nas, da lahko s tem tednom slovenski kupci obiščejo naše trgovine. Slovenski trg je za nas zelo pomemben, zato se bomo trudili, da izpolnimo pričakovanja. Prepričani smo, da je odprtje prvih Pepco trgovin odličen začetek naše prisotnosti na slovenskem trgu,« je dejal Marcin Stanko, operativni direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo.

Pepco je svoj prihod na slovenski trg napovedal v maju 2017. Do danes je podjetje v skladu s časovnico razvijalo svoje načrte, po katerih bodo v prvih treh letih odprli približno 40 trgovin. Trgovine bodo odprli predvsem v mestih z več kot 10.000 prebivalci, skupno pa bodo zaposlili več kot 280 ljudi. Letošnjo jesen bodo odprli prve trgovine na Ptuju, v Domžalah, Celju in Novem mestu, kasneje pa sledijo še Ljutomer, Koper, Krško in Murska Sobota. V prvem letu delovanja bodo odprli približno 13 trgovin, ob odprtjih trgovin pa bodo za kupce pripravili številne otvoritvene popuste in ugodnosti.

»Vse lokacije, kjer bomo odprli trgovine Pepco, smo skrbno izbrali. Trgovine bodo locirane v mestnih središčih in nakupovalnih centrih. Na teh lokacijah bodo ponudile dodano vrednost že obstoječim trgovinam, kar bo zagotovo dodatno pritegnilo kupce. Ta koncept dobro deluje v več naših državah, kjer imamo trgovine, zato sem prepričan, da bo tako tudi v Sloveniji,« je dejal Tomislav Bekavac, operativni direktor za Pepco Hrvaška in Slovenija.

Pepco je evropska trgovska veriga, ki kupcem ponuja raznolik nabor izdelkov – od oblačil za celo družino do opreme za dom po ugodnih cenah. Danes ima več kot tisoč trgovin na Češkem, Madžarskem, Poljskem, Slovaškem, v Romuniji in na Hrvaškem. Začetki blagovne znamke segajo v leto 2004, od takrat pa so se na podlagi pozitivnega odziva in zanimanja s strani kupcev pospešeno širili, predvsem v Srednji in Zahodni Evropi. Veriga Pepco zaposluje več kot 11.000 ljudi, v enem mesecu pa v svojih trgovinah po Evropo skupno beležijo skoraj za 11 milijonov nakupov.

Podjetje PEPCO je za svoje poslovanje prejelo že več nagrad, in sicer: Forbes's Diamond, Good Brand, Quality Service Award, Shopping Center Forum Retailers` Award, Discount of The Year 2016 in Best CEE Retailer of the Year 2017.

PEPCO je blagovna znamka podjetja Pepkor, južno-afriške investicijske družbe. Po desetih letih delovanja so bili priključeni k Steinhoff International Holdings Limited (ki kotira na frankfurtski borzi). Obe podjetji že več desetletij delujeta na mednarodnem trgu. Trenutno celotna Skupina zaposluje približno 130.000 ljudi in ima več kot 12.000 trgovin v 30 različnih državah. Skupina ima v lasti več kot 40 trgovinskih blagovnih znamk, ki so na voljo tudi v Evropi: Conforama, POCO, KIKA, PEP&CO, Poundland in Emmezeta.

Več informacij o trgovinah PEPCO, o prostih delovnih mestih in sodelovanju na področju nepremičnin je na voljo na spletni strani www.pepco.si.