Svetovna plačilna platforma Stripe, eno od najhitreje rastočih tehnoloških podjetij na svetu, bo danes uradno ustanovljena v Sloveniji. Platforma omogoča zagon in rast spletnih podjetij, povečanje obsega njihovega poslovanja na svetovni ravni ter sprejemanje denarja od koder koli na svetu. Platforma Stripe obdela več milijard dolarjev letno za več milijonov podjetij, vključno z zagonskimi in velikimi podjetji, kot so Google, Amazon, Uber in Shopify. Podjetji Minimaa in Treo platformo Stripe v Sloveniji že uporabljajo za ponujanje svojega blaga in storitev kupcem po vsem svetu.

„Slovenija ima veliko podjetniško in tehnološko nadarjenih ljudi in prepričani smo, da bi se lahko še več podjetij iz Slovenije razširilo na globalni ravni,“ meni Felix Huber, ki je v družbi Stripe vodja za Srednjo in Vzhodno Evropo, Bližnji vzhod ter Afriko. „S platformo Stripe naj bi se še več podjetjem iz Slovenije omogočilo izvažati njihovo ustvarjalnost in ambicioznost drugam po svetu.“

Z uporabo infrastrukture Stripe lahko slovenska podjetja po samo nekaj klikih začnejo izvažati po svetu
Slovenska podjetja lahko že danes v samo 10 minutah začnejo sprejemati plačila v več kot 130 valutah. Platforma Stripe tem podjetjem prvič omogoča dostop do svojih globalnih plačil in zakladniške mreže. Podjetja lahko uporabljajo platformo Stripe za sprejemanje plačil, pa tudi za upravljanje računovodstva, izdajanja računov, izplačil tretjim osebam in optimizacijo mobilnega plačevanja – vse z ene centralizirane nadzorne plošče. Uporabniki platforme Stripe dobijo tudi dostop do mobilnih denarnic, kot sta Apple Pay in Google Pay.

Platforma Stripe pomaga slovenskim podjetjem kar najbolj zmanjšati spletne goljufije
Goljufija je poleg izzivov pri upravljanju več valut pogosto eden od glavnih zaviralcev za podjetja, ki želijo prodajati kupcem po svetu. Platforma Stripe uporablja dovršeno strojno učenje za zagotavljanje neprekosljive zaščite pred goljufijami in zaščitnih ukrepov, ki slovenska podjetja in njihove kupce ščitijo pred goljufijami.

Platforma Stripe spodbuja nove spletne poslovne modele in tradicionalnim podjetjem pomaga
Ker se vse več dejavnosti seli na splet, nastaja nov val spletnih podjetij, vključno s trgi, podjetji za množično financiranje in naročniškimi podjetji. Platforma Stripe lahko zagotovi razvijalcem programske opreme in podjetnikom v Sloveniji orodja, ki jih potrebujejo, da bodo del naslednje serije spletnih velikanov.

„Za spletno podjetje, kot je naše, je hitrost zares pomembna. Platformo Stripe je bilo mogoče preprosto in hitro vključiti – to nam je prihranilo toliko ur, da smo jih prenehali šteti. Podpora, ki smo jo prejeli od platforme Stripe, med njenim vključevanjem, je bila neprimerljiva.“ Tomaž Riffel, izvršni direktor, Minimaa 

Cene platforme Stripe ne vključujejo stroškov namestitve, mesečnih pristojbin in skritih stroškov. Začnejo se pri 1,4 % + 0,25 EUR na uspešno bremenitev kartice v Sloveniji.

O platformi Stripe
Stripe je tehnološko podjetje, ki gradi gospodarsko infrastrukturo za svetovni splet. Podjetja vseh velikosti – od novih zagonskih podjetij do javnih družb – njegovo programsko opremo uporabljajo za sprejemanje spletnih plačil in vodenje tehnično zahtevnih finančnih operacij v več kot 100 državah. Platforma pomaga podjetjem pri zagonu in povečevanju njihovih prihodkov, uveljavljenim podjetjem pa pri širjenju na nove trge in uvajanju novih poslovnih modelov. Cilj platforme Stripe je dolgoročno povečati BDP svetovnega spleta.

Mnenje: »Stripe je dobrodošla dopolnitev obstoječih ponudnikov storitev procesiranja plačil v Sloveniji. Pohvali se lahko s pomembnimi konkurenčnimi prednostmi, od cene in podpore strankam do globalne pokritosti, zato ima Stripe dobre možnosti, da postane vodilni igralec tudi na lokalnem trgu.« - Luka Kogovšek, MBA

Več informacij o platformi Stripe


Nazaj