Društvo za marketing Slovenije bo na Slovenski marketinški konferenci jubilejno peto leto podelilo nagrado marketinška odličnost 2019. Z nagrado prepoznavajo najboljša podjetja oz. organizacije, ki z marketinško naravnanostjo ustvarjajo dodano vrednost izdelkov oz. storitev, in so z odličnimi poslovnimi rezultati zgled celotni slovenski poslovni skupnosti.

Finalisti, ki se potegujejo za letošnjo nagrado, bodo znani 23. maja, zmagovalci pa nekaj dni pozneje na SMK. Nagrade bodo podeljene v štirih kategorijah:
v kategoriji mala in srednja B2B podjetja;
v kategoriji velika B2B podjetja;
v kategoriji mala in srednja B2C podjetja;
v kategoriji velika B2C podjetja.

Za najboljšega izmed vseh štirih kategorij velika nagrada
Najboljšemu izmed zmagovalcev kategorij po izboru komisije, bo podeljena velika nagrada marketinška odličnost 2019. Vsi pretekli zmagovalci so že vsa leta med najboljšimi slovenskimi podjetji in se uvrščajo tudi v sam vrh uspešnosti poslovnih rezultatov. Dosedanji prejemniki velike nagrade marketinška odličnost so Droga Kolinska v letu 2018, Steklarna Hrastnik v 2017, Adria Mobil v 2016 in Postojnska jama v 2015.  

Posebnost nagrade je v tem, da se zanjo enakovredno potegujejo tudi manjša podjetja, ki ne razpolagajo z obsežnimi marketinškimi sredstvi. »Marketing krepko presega okvirje oglaševanja in obsega vse, kar je povezano s trgom in potrošniki. Z nagrado marketinška odličnost tako delimo znanje in dobre prakse ter s tem razvijamo stroko. Z nagrado ne želimo izpostaviti zgolj dosežkov posameznikov, temveč celotnega podjetja, ki živi marketinško usmerjenost in jo udejanja v svojem vsakodnevnem poslovanju,« izpostavlja predsednik Društva za marketing Slovenije Mitja Pirc in predsednik komisije za nagrado marketinška odličnost.

Opis fotografije
Lanski zmagovalci (Droga Kolinska) velike nagrade marketinška odličnost

Foto: Nejc Lasič


Nazaj