Po programskem delu 07. slovenske konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT je bilo na peti slavnostni podelitvi nagrad za presežke v slovenskem digitalnem prostoru podeljenih 12 zlatih in 2 veliki nagradi diggit. Največ nagrad med prijavitelji, kar tri zlate, je prejela agencija ENKI. Enako število nagrad, od tega dve zlati in veliko, je domov odnesla Agencija 101. Strokovna žirija je poleg tega s posebno omembo nagradila še dva dodatna projekta, organizatorja TSmedia in Marketing magazin pa sta prvič podelila priznanje za pomembne dosežke na področju digitalnih komunikacij v Sloveniji.

Agencija ENKI je zlato nagrado diggit prejela z naročnikom JKP Prodnik v kategoriji Izdelki in storitve za otroke, in sicer za spletno igro Grinalnice. Agencija je slavila tudi v kategoriji Javni sektor, kjer je z naročnikom Arnes (Register.si) prejela zlato nagrado diggit za najboljši video Imej.si. Tretjo zlato nagrado je agencija ENKI slavila skupaj z Društvom za Downov sindrom za digitalno strategijo »Half Down«, tokrat v kategoriji Neprofitne organizacije.

V slednji je bila podeljena še ena zlata nagrada diggit. Prejela sta jo LUNA TBWA in Zavod VOZIM za digitalno strategijo Heroji furajo v pižamah. V kategoriji Šport je zlato nagrado diggit prejela Agencija 101, in sicer za spletno igro Tekmujmo skupaj, ki so jo pripravili za podjetje Petrol. Ista agencija je s podjetjem Droga Kolinska slavila še v kategoriji Hrana in pijača, kjer so zlato nagrado diggit prejeli za digitalni oglas PIZZA-POTIZZA. Ta je bila v kategoriji Digitalno oglaševanje nagrajena še z veliko nagrado diggit.

Drugo veliko nagrado je strokovna žirija v kategoriji Digitalna strategija podelila agenciji Pristop in Drogi Kolinska za digitalno oglaševalsko kampanjo Briljantna prebava. Dve zlati nagradi diggit je domov odnesla agencija Mediodrom. V kategoriji Trgovina so slavili skupaj s podjetjem Lidl Slovenija, nagrado pa so prejeli za Facebook skupnost Lidl Slovenija. Drugo zlato nagrado so prejeli v kategoriji Turizem, za strategijo upravljanja prisotnosti na družbenih omrežjih za podjetje Adria Airways.

Zlato nagrado v kategoriji Avtomobilska industrija je prejel Renault Nissan Slovenija za digitalno oglaševalsko kampanjo Renault Captur predstavlja: Drugačnih 24 ur. V kategoriji Prodaja je z zlato nagrado slavilo Gorenje. Prejeli so jo za digitalno rešitev »Anna voice«. V kategoriji Finančne storitve, zavarovalništvo, bančništvo sta slavili Futura DDB in Vzajemna, ki sta zlato nagrado diggit prejeli za digitalno oglaševalsko kampanjo Odhostaj od mame. Agencija Renderspace je skupaj z Morela okulisti slavila v kategoriji Storitve. Zlato nagrado so prejeli za digitalno oglaševalsko kampanjo Nevidni izzivi.

Strokovna žirija pod vodstvom predsednice Barbare Randić je v okviru nagrajevanja projektov izrekla še posebni omembi. Prva gre Hani Godina, Tomu Klemenu, Manci Marolt, Timoteju Predaliču in Gašperju Novaku za profil na družbenem omrežju, ki so ga poimenovali 50 odtenkov slovenskih fasad. Drugo so namenili podjetju SRC Infonet za digitalno rešitev dozdravnika.si.

Prvič pa sta organizatorja slovenske konference o digitalnih komunikacijah podelila priznanje za pomembne dosežke na področju digitalnih komunikacij v Sloveniji. Prvi zlati likalnik je prejel Matevž Klanjšek, soustanovitelj in vodja produktnega razvoja podjetja Celtra, ki mu je uspelo prodreti na svetovni trg predvsem na podlagi učinkovitega prepleta med digitalnimi komunikacijami in pristnim človeškim stikom.

»Letošnja žirija je imela težko nalogo, vendar sem prepričana, da nismo bili izjema. Največji izziv je bil med prijavljenimi deli identificirati kakovost in standard žiriranja, saj prijavljena dela predstavljajo odsev trenutnega stanja v stroki. Smo v nekakšnemu »statusu quo«, vendar sem optimistična glede prihodnosti in pričakujem, da bomo v prihajajočih letih priče bolj konkretnim premikom,« je delo letošnje žirije in prijav komentirala predsednica žirije Barbara Randić, vodja tržnih komunikacij za regijo Adriatik v podjetju Renault Nissan Slovenija.

Več informacij


Nazaj