BIA Separations je postala slovenski nacionalni zmagovalec v kategoriji Inovacije (s prihodki v višini 0-25 milijonov evrov) in bo v tej kategoriji decembra zastopala Slovenijo v finalnem delu tekmovanja. Neodvisna komisija, ki jo sestavljajo poslovneži, politiki in akademiki, je nacionalne zmagovalce izbrala iz nabora 2.753 podjetij, ki so jih julija uvrstili na lestvico najbolj navdihujočih, uspešnih in dinamičnih podjetij v Evropi 'Ones to Watch'.

Aleš Štrancar, soustanovitelj in direktor podjetja BIA Separations, je ob imenovanju podjetja za nacionalnega zmagovalca v kategoriji Inovacije, izrazil ponos nad slovensko ekipo, ki je zaslužna za takšne rezultate: »V BIA Separations smo edinstven primer podjetja na tem področju v slovenskem okolju, ki izhaja iz znanstvenega okolja. Z uporabo inovacij, tržne usmerjenosti in najsodobnejših znanj smo razvili strateško tehnologijo, s katero v naši industriji odsevamo Apple v zgodnjih fazah, ko so razvili inovacijo, ki jo danes uporablja cel svet. Večina razvoja in inovacij podjetja so rezultat slovenske ekipe, ki s svojim dobro opravljenim in ciljno usmerjenim delom posredno rešuje življenja po vsem svetu.«

Izkaz izjemne inovativnosti, etike in poslovnega uspeha
Adrian Tripp, izvršni direktor European Business Awards je BIA Separations označil kot eno najboljših podjetij v Evropi: »Gre za pomemben dosežek za podjetje BIA Separations, ki je pionir na svojem področju. Priznanje za nacionalnega zmagovalca pomeni, da podjetje izkazuje izjemno inovativnost, etiko in poslovni uspeh,« je o ajdovskem podjetju mnenja Tripp, ki jim tudi v zaključnem delu tekmovanja želi veliko sreče. BIA Separations se tako uvršča v zadnji krog ocenjevanja, ki se bo odvijalo 3. in 4. decembra v Varšavi na Poljskem, kjer bodo razglašeni evropski zmagovalci skupnih kategorij.

Evropska poslovna nagrada European Business Awards se sicer podeljuje dvanajsto leto. Lani je komisija obravnavala več kot 120.000 podjetij iz 33 držav. Celoten seznam nacionalnih zmagovalcev je na voljo na spletni strani www.businessawardseurope.com.

O podjetju BIA Separations
BIA Separations je vodilni svetovni proizvajalec monolitnih kromatografskih kolon CIM® (Convective Interaction Media) za proizvodnjo, čiščenje in analizo večjih bioloških učinkovin. Podjetje ima v Sloveniji raziskovalne in proizvodne obrate ter prodajne pisarne in distributerje po vsem svetu. Naloga BIA Separations je razvoj in izdelava monolitnih kolon CIM® najvišje kakovosti in zagotavljanje vrhunskih raziskav in storitve razvoja metod za čiščenje in analizo biomolekul. Poleg tega si podjetje prizadeva zagotoviti edinstvena orodja za boljše razumevanje in nadzor bioprocesov.

Foto: Tamara Vidmar


Nazaj