April 12, 2018 – Razvijalci slovenskega projekta Eligma si prizadevajo, da bi s tehnologijo veriženja blokov in umetno inteligenco potrošnikom prihranili čas in jim v poplavi ponudb olajšali odločitve pri nakupih. V tem tednu je Eligma uspešno zaključila predprodajo kriptožetonov in s pomočjo podpornikov zbrala spodnjo omejitev prispevkov. Ker je ekipa trdno prepričana, da je prihod kriptovalut v našo vsakdanjost le vprašanje časa, se je odločila, da bo nase prevzela določen del tveganja, povezanega s trenutnim položajem na trgu, in ceno Ethereuma zaklenila na 800 ameriških dolarjev. Navedena cena bo veljala tako za zasebno in javno predprodajo kot tudi za javno množično prodajo Eligminih kriptožetonov, ki se bo pričela 17. aprila.

Optimistična vizija trgovanja kljub negotovosti trga
»Prepričani smo, da umetna inteligenca in tehnologije veriženja blokov svetu prinašajo številne prednosti, in veseli nas, da jih bomo v naslednjih letih lahko uporabili tudi pri razvoju Eligme. Tehnologija veriženja blokov je disruptivna. Pogosto naleti na odpor, saj za obstoječi sistem predstavlja oviro; prinaša namreč transparentno poslovanje in v proces odločanja vključuje tudi potrošnika kot enakovrednega partnerja, kar je seveda najpomembnejše. Tehnologija veriženja blokov kot umetna inteligenca sta v začetni fazi razvoja in mi smo tisti, ki bomo postavili temelje nove ekonomije. Sadovi našega dela se bodo pokazali šele v prihodnjih letih, zato je podpora skupnosti podpornikov tehnologije veriženja blokov in drugih tehnoloških novosti zdaj bistvenega pomena. Prepričani smo, da bomo z dobro zasnovanim časovnim načrtom prepričali kripto skupnost, da nas podpre že od samega začetka,« je izjavil soustanovitelj in direktor Eligme Dejan Roljič (na fotografiji) ter se zahvalil vsem, ki so prispevali v predprodaji kriptožetonov, ki se je danes zaključila, in tako pomagali doseči spodnjo omejitev prispevkov.

Z javno prodajo bodo kljubovali trenutnim tržnim razmeram
Postopek zbiranja zagonskih prispevkov Eligme se nadaljuje; javna množična prodaja kriptožetonov se bo pričela 17. aprila. Zaradi nihanj na trgu so razvijalci projekta naznanili, da bodo ceno Ethereuma zaklenili na 800 ameriških dolarjev, kar je višje od trenutne cene. S tem bodo del tveganja prevzeli nase in kompenzirali padec tečaja, zaradi katerega bi zgodnji podporniki projekta utrpeli škodo.

Globalna rast Eligme v znamenju industrije, poslovanja, strateških partnerstev in skupnosti podpornikov tehnologije veriženja blokov
V zadnjih dveh mesecih je ekipa Eligme v več objavah pokazala, da povsem verjame v izdelek, ki ga razvija. Projekt se ponaša s z zelo številnim in izkušenim odborom svetovalcev, kot so Andy Baynes, ki je bil na vodstvenih položajih pri podjetjih Apple, Nest in Google; prof. dr. Hermann Eul, nekdaji podpredsednik korporacije Intel Corp; Herman Gyr, ustanovitveni partner skupine Enterprise Development Group (EDG); Peter M. Moricz, soustanovitelj podjetja ChainX, in številni drugi, najnovejša pridobitev pa je zagovornik kriptovalut in ustanovitveni član organizacije Bitcoin Foundation Charlie Shrem. Direktor Eligme Dejan Roljič je konec marca v osvojil tudi prvo mesto na tekmovanju za najboljši poslovni nagovor na konferenci Crypto Summit v Zürichu.

Vse v skladu s časovnico: pilotni projekt, beta različica in sklepanje novih poslovnih povezav
Ekipa Eligme je predstavila testni laboratorij: na voljo ji je BTC City, eno največjih in najraznolikejših nakupovalnih središč v Evropi. V njegovih trgovinah bo testirala Elipay – sistem za transakcije s kriptovalutami; na ta način bo BTC City postal prvo mesto z uporabo kriptovalut na svetu, torej Bitcoin City, po testiranju pa bo sistem na voljo tudi globalno. Beta različica sistema Elipay je že skoraj pripravljena, v nekaj dneh pa lahko pričakujemo razpis za prve prostovoljce, ki bi želeli sodelovati pri testiranju. Prejšnji teden so razvijalci predstavili tudi delujočo alfa različico nekaterih elementov z umetno inteligenco, ki so del trgovalne platforme. Nedavno so objavili tudi videopredstavitev ekipe, v kateri so Eligmino vizijo predstavili njeni trije soustanovitelji. Direktor Dejan Roljič je ob tem izjavil: »Zbiranje zagonskih prispevkov z javno prodajo kriptožetonov je le prvi od številnih korakov v prihodnost. Najpomembnejša naloga ekipe je ohraniti zbranost, delovati v skladu z načrtom, izpolnjevati zastavljene cilje, graditi povezave ter z obsežnim znanjem, ki ga ima na področju tehnologije veriženja blokov in umetne inteligence, ustvariti edinstven izdelek, ki bo potrošniku resnično nudil tisto, kar obljublja.«

Projekt gradi na trdnih temeljih
Eligmini trije stebri – odkrivanje izdelkov z uporabo umetne inteligence, avtomatski inventar uporabnikovega imetja s tehnologijo veriženja blokov, ter program zvestobe, ki uporabnika nagrajuje s kriptožetoni ELI – bodo omogočali hitro odkrivanje najboljših ponudb za iskani izdelek, varno beleženje inventarja nakupljenega imetja ter program zvestobe za vse uporabnike in prodajalce na trgovalni platformi. Stebri predstavljajo osnovo projekta, nejgov cilj pa je odpraviti težave, s katerimi se sooča prenasičeno spletno trgovanje. Eligmina umetna inteligenca bo upoštevala vse specifikacije želenega izdelka, ki jih bo navedel uporabnik, in omogočala hitro in učinkovito odkrivanje na spletu – z enim samim pritiskom na gumb. Funkcija odkrivanja bo temeljila na veliki bazi podatkov, ki bo vsebovala podatke iz spletnih trgovin po vsem svetu. S kombinacijo teh podatkov in izbir, ki jih bo navedel uporabnik, bo Eligmin postopek odkrivanja izdelkov imel povsem individualno noto. 

Za več informacij o platformi, ki bo z umetno inteligenco in tehnologijo veriženja podatkovnih blokov spremenila izkušnjo spletnega nakupovanja, obiščite www.eligma.io.


Nazaj