V petek, 17.11., se je v luksuznem Antiq palace odvila podjetniška konferenca z naslovom Visoke pete, visoki cilji. Nastala je po istoimenski Facebook skupini skoraj 4000 podjetnic.

Organizatorka, Valentina Metež, vodja digitalne agencije Eventko, je povedala, da ob ustanovitvu takšnega odziva ni pričakovala, sedaj je pa ponosna na uspešna sodelovanja, ki so se spletla med članicami in njihovimi podjetji. “Mreženje je v poslu ključnega pomena. Skupin za povezovanje je veliko, dogodkov za golo samopromocijo tudi. Zakaj smo me drugačne? V času delovanja smo spletle mrežo strokovnjakinj, ki mlajšim podjetnicam na začetku poslovne poti pomagajo do lažjega, stroškovno in časovno učinkovitejšega začetka, nato pa v skupini med članicami konstantno uživajo podporo, seveda, če tudi same nekaj vlagajo v delovanje skupine.”

Rdeča nit dogodka je bila kako kot samostojna podjetnica z enočlansko ekipo uspešno premagovati espejevski stres in učinkovito opraviti zadolžitve, kot bi imela za sabo veliko ekipo. Izbor predavateljic je bil temu primeren, udeleženke so z navdušenjem vpijale nasvete mednarodno certificirane coachinje Špele Korinšek Kaurin, psihoterapevtke Katje Korinšek Kaurin ter vodje korporativnega komuniciranja Katje Fašink, ki je brez dlake na jeziku govorila tudi o neprijetnih temah v podjetništvu.

Konferenca VPVC v Antiq Palace je dosegla svoj namen in po zbranih vtisih obiskovalk pustila pečat na sceni mlajših podjetnic. Velik vtis je pustila tudi izbira prav posebnega cateringa, kjer sta Kamala in FoodPoint pričarala čarovnijo okusov in iz osnovnih sestavin pripravila nepozabne prigrizke, ki so bili prava paša za oči. Okuse grižljajev je pa povezala belokranjska kapljica Vinske Kleti Metlika, s katerih penino so nazdravili na nove uspehe in sodelovanja.

Valentina pravi, da je v načrtu ustanovitev društva, ki bo poleg že omenjenih dejavnosti tudi uradno poskrbela za pomoč pri odprtju podjetja in aktivno sodelovala pri zaposlovanju težje zaposljivih in invalidnih oseb, v kar mlada podjetnica vlaga svojo energijo zadnje leto.


Nazaj