V današnjem razvijajočem se delovnem okolju se kaže, da je veliko večja verjetnost, da bodo zaposleni ostajali v podjetju, ki upošteva in skrbi za njihove potrebe ter osebno in karierno rast. Takšna podjetja so tudi bolj uspešna. A le redko je uspeh podjetja odvisen od posameznikov. Pogosteje za uspehom stojijo učinkoviti timi, z ustreznimi medsebojnimi povezavami. K učinkovitosti delovanja neke strukturirane skupine pripomore timsko vzdušje in kulturno okolje, ki ga organizacija ustvarja ter odnosi, ki se gradijo. Brez dvoma je levji delež motiviranja timov na plečih organizacij oziroma podjetij, a tudi vsak izmed nas lahko doprinese pomemben del. Majhna dejanja hvaležnosti na delovnem mestu hitro pripomorejo k ustvarjanju ozračja kolegialnosti, povezanosti, večjemu zaupanju in posledično bolj sinhronemu delovanju ter večji uspešnosti. Ne glede, ali s tem začnete danes ali jutri, pomembno je, da se zavedate, da lahko tudi vi vplivate na izboljšanje medsebojnih odnosov in vzdušja na delovnem mestu.

»Če podjetja želijo obdržati perspektivne kadre, morajo vanje vlagati, jim ponuditi nekaj, kar se redkeje najde: delovno mesto in delo, ki se jim zdi izpolnjujoče. Pravzaprav študija za študijo kaže, da lahko stvari, kot so ugodnosti na delovnem mestu, resnično pomagajo spodbujati pozitivno ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem,« poudarja Alenka Kraljič, psihologinja in direktorica operativnega poslovanja v kadrovski družbi Trenkwalder in ob tem dodaja: »Ne smejo pa organizacije pozabiti, da vodenje vključuje dve primarni dejavnosti. Eno vključuje osredotočanje na naloge, drugo pa osredotočanje na odnose. Najboljši vodje in najboljši sodelavci vedo, da na produktivnost, zadovoljstvo in moralo močno vpliva ne le spremljanje nalog, kot so roki, proračuni, projektni načrti in standardi kakovosti, temveč v veliki meri tudi to, kako ravnamo z ljudmi, s katerimi redno komuniciramo.«

Majhna dejanja prijaznosti, spoštovanja in priznanja veliko prispevajo k ustvarjanju pozitivnega ozračja visoke učinkovitosti. V delovnem okolju, kjer se takšno vedenje spodbuja in prepozna – le tega delijo tudi sodelavci med seboj. Vendar pa v kadrovski družbi Trenkwalder opozarjajo, da nam pohvale in različne zahvale ne gredo zlahka z jezika. Smo res tako odtujeni, da se težko celo zahvalimo? »Ko ste v službi, se prepričajte, da rečete "hvala", ko vam sodelavci pomagajo, ponudite pa tudi sami takojšnjo in večkrat javno pohvalo, ko zaposleni dobro opravijo svoje delo. Vse prepogosto jemljemo stvari za samoumevne. In četudi so, pohvala nas nič ne stane, vredna pa je veliko,« opozarja Alenka Kraljič. Pohvala sporoča, da smo opazili trud nekoga, da smo opazili sočloveka in da smo tudi mi opaženi, v primeru, ko pohvalo dobimo sami. Dobimo občutek, da smo del kolektiva, ki se podpira in skrbi drug za drugega ter da si pomagamo med seboj. Saj veste, koliko je vredno, da imamo v težjih situacijah nekoga, na katerega se lahko vedno obrnemo in na čigar pomoč lahko računamo.

Začnite z majhnimi koraki ...

Moč pozdrava: vedno pozdravite sodelavce in jim ob tem tudi podarite pristen nasmeh. Šteje tudi kratko sporočilo na Teamsih ali minutni klic, v katerem kolegu zaželite prijeten in uspešen dan. Pristen nasmeh iz vas samih kaže tudi na vašo notranjo pozitivno naravnanost.

Vzemite si čas za sodelavce, štejejo tudi drobne pozornosti: vzemite si kratek čas za nekaj besed, za mini klepet v odmoru ali napišite prijazno sporočilo. To bo marsikomu veliko pomenilo. Nimajo vsi naši sodelavcih velikih družin, nekateri so presenetljivo osamljeni in bi si morebiti želeli celo po delavniku malce druženja.

Beseda »hvala« dela čudeže.
Ste povsem pozabili nanjo ali še obstaja v vašem besednjaku. Uporabite jo. S tem ko vi izrazite hvaležnost - iskreno in iz srca - pokažete tudi na svojo prijaznost in dobrosrčnost.

Foto: pakadoo


Nazaj