Na javni razpis, objavljenem 31. januarja 2018 in odprtem do 10. aprila 2018, se je prijavilo 11 podjetij in 2 samostojna inovatorja s sedemnajstimi inovacijami. Ocenjevalna komisija je avtonomno ocenila 17 prispelih inovacijskih predlogov, ki so bili opremljeni z ustrezno obrazložitvijo in prilogami. Komisija se je sestala 9. maja 2018, ko so imeli inovatorji priložnost tudi predstavit svoje inovacije. Komisija je nato rezultate uskladila, ovrednotila ter potrdila.

Regionalna gospodarska zbornica Celje, najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2018, podeljuje 6 zlatih, 4 srebrna, 3 bronasta priznanja, 3 zahvale in posebno zahvalo. Na izboru je s 17 inovacijami sodelovalo 51 inovatorjev iz 11 podjetij in 2 inovatorja. Tri najboljše ocenjene inovacije se uvrstijo v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri GZS, kar predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Tri najboljše inovacije, ki se uvrstijo v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni:

- Swatycomet d.o.o.: Inovativna 'solid - core' tehnologija izdelave Swatycomet special ultracut tankih rezalk
INOVATORJI: Valentina Prapotnik, Rok Mezgec, Vili Potočnik, Milena Krajnik, Peter Matavž, Primož Mumelj, Marija Kotnik, Valerija Napotnik, David Gorenjak in mag. Iva Mlinšek Lešnik

- Mik Celje d.o.o.: MIKrovent prezračevalni sistem
INOVATOR: prof. dr. Peter Novak

- Cetis d.d.: CCH - Cetis Chip Hinge
INOVATORJA: mag. Roman Žnidarič in Milan Kerič