11. februar 2019 - Izobraževanje je izredno pomembno tudi za odrasle, saj jim omogoča večjo zaposljivost in mobilnost, s tem pa tudi boljše možnosti za kakovostnejše življenje. »Promocija, animacija in učna pomoč 2018–2022« je projekt, kjer lahko odrasli dobijo dodatno brezplačno učno pomoč za dosego pridobitve formalne izobrazbe.

Prav zato, da bo Slovenija tudi pri izobraževanju starejših bolj konkurenčna, nam bodo informacije o tem, kje smo v Sloveniji na področju izobraževanja odraslih v primerjavi z drugimi evropskimi državami, kakšno je stanje na tem področju, kaj brezplačna učna pomoč pomeni za posameznike, kako lahko tovrstno pomoč pridobijo in na kakšen način se jim lahko povrne šolnina, na novinarski konferenci predstavili:
- dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport
- mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC-a
- Irena Kuntarič Hribar, direktorica Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije

Srečanje z novinarji bo 13. februarja v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (stavba KULT316, Prušnikova 74, Ljubljana). Projekt PanUP (Promocija, animacija in učna pomoč 2018–2022) nudi starejšim brezplačno učno pomoč na različnih področjih. Projekt financirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Več informacij


Nazaj