Ljubljana, 6. novembra 2019 – SPIRIT Slovenija prihodnji teden organizira 1. konferenco trajnostne transformacije naslovom Resnica. Pogum. Sprememba. Na dogodku, ki bo v sredo, 13. 11. 2019, ob 15. uri v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, bodo predstavljene bistvene vrednote, ki so potrebne za trajnostni poslovni uspeh in izkušnje podjetij, ki so že stopila na pot trajnostne transformacije.

Na konferenci bodo udeleženci izvedeli, kaj je trajnostna strateška transformacija poslovanja in katere so nujne odločitve za spremembe, o čemer bo v uvodu spregovorila Alenka Hren, ki na SPIRIT Slovenija vodi program z imenom Trajnostna transformacija – za pravo vrednost človeka, narave in skupnosti. O izkušnji temeljne trajnostne transformacije poslovnega modela bo spregovoril Miguel Coleta, direktor za trajnostni razvoj v mednarodni korporaciji Philip Morris International, ki svojo drugačno prihodnost gradi na novi kategoriji izdelkov. Psihoterapevtka Nika Deu bo pojasnila nujnost poznavanja sebe in svojih vedenjskih vzorcev v času velikih sprememb, Petra Blaj, direktorica podjetja Anton Blaj in Aleš Dolenc, direktor podjetja M Sora, pa bosta razkrila, kako so se z ekipami v obeh podjetjih praktično lotili zahtevnega, a nagrajujočega procesa trajnostne strateške poslovne transformacije. Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebna je prijava. Podroben program konference in prijavnica sta na voljo na tej povezavi.

SPIRIT Slovenija je v letih 2016-2017 izvajal pilotni program trajnostne strateške transformacije, v katerem je 9 podjetij postavilo svoje trajnostne poslovne strategije in poslovne modele v prakso. To so bila podjetja: Anton Blaj, d. o. o., Engrotuš, d. o. o., Hotel Sava Rogaška, d. o. o., Iskraemeco, d. o. o., Lumar IG, d. o. o., M Sora, d. o. o., SIJ, d. d., Steklarna Rogaška, d. o. o. in Talum, d. d. Program je postavil prvo slovensko prakso na področju trajnostne strateške transformacije podjetij. Z vzpostavljanjem trajnostnih poslovnih strategij in modelov vodilna podjetja iz različnih panog po vsem svetu že uspešno ustvarjajo in ohranjajo konkurenčno prednost, zato morajo tudi slovenska podjetja iti v korak s temi spremembami. Vključena podjetja so bila s projektom zadovoljna in trajnostni vidik uspešno vključila v svoje strategije razvoja in poslovne modele, tako da se pozitivni učinki v poslovanju podjetij že kažejo v praksi. Agencija je pripravila tudi metodološki priročnik, ki je nastal na podlagi izvedene prakse pilotnega programa. Omenjeni program je bil tudi podlaga za pripravo 5-letnega programa Trajnostne transformacije – za pravo vrednost človeka, narave in skupnosti, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija. Eden od ključnih ciljev programa je ozaveščanje o nujnosti sprememb v strategijah poslovanja. Z njim želi agencija slovenski poslovni javnosti predstaviti bistvene vrednote, ki so potrebne za trajnostno poslovno uspešnost in posledično ustvarjajo ključno konkurenčno prednost na mednarodnih trgih. Več o programu.


Nazaj