(Ljubljana, 14. september 2018) – Na jubilejni 10. podelitvi prestižnih nagrad SAP Quality Awards 2018 za področje Srednje in Vzhodne Evrope je bil v Poljskem Sopotu nagrajen tudi Telekom Slovenije, ki je v kategoriji najboljših rešitev s področja e-poslovanja prejel srebrno medaljo. V Telekomu Slovenije so priznanje prejeli za uspešno izveden prehod na sodobno centralizirano platformo za večkanalno (omnichannel) prodajo, ki poslovnim in zasebnim uporabnikom mobilnih storitev omogoča vrhunsko uporabniško izkušnjo, podjetju pa agilno odzivanje in hitro uvajanje novosti.

Podelitev nagrad za odličnost, ki jih podeljuje mednarodna družba SAP, je letos potekala v štirih kategorijah: poslovna transformacija, hitra dostava, inovacije in SAP Hybris Commerce (podkategorija inovacij, namenjena izvedbam e-poslovanja). Mednarodna žirija v sestavi menedžerjev podjetja SAP in zunanjih strokovnjakov je nagradila podjetja iz osmih držav. Zlate medalje so podelili v Romunijo, Poljsko, Srbijo in Ukrajino, srebrne in bronaste pa so si razdelile družbe iz Slovaške, Madžarske, Bolgarije in Slovenije. Srebrno odličje v kategoriji SAP Hybris Commerce je prejel Telekom Slovenije, ki je mednarodno komisijo prepričal z implementacijo projekta večkanalne trgovine za poslovne in zasebne uporabnike. 

"Študije kažejo, da podjetja, ki obravnavajo digitalno preoblikovanje kot vsak drugi IT projekt, ne bodo le zaostajala, ampak tvegajo, da ne bodo uspešna. Da bi uspeli, je treba ustvariti digitalno miselnost v organizaciji in napredovati z majhnih "otokov inovacij" v sprejetje bolj celovitega in centraliziranega pristopa ob upoštevanju poslovnega modela podjetja. Inteligentne organizacije, ki so bile nagrajene s SAP CEE Quality Awards, kažejo, kako se podjetja in institucije uspešno razvijajo v času novih izzivov. Kar je zanimivo – večina nominiranih projektov je bila del širše poslovne transformacije podjetja," je o izboru povedal Jiri Synacek, direktor za kakovost v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, SAP.

"Digitalna transformacija igra v našem prostoru ključno vlogo. Tako Slovenija kot regija Srednje in Vzhodne Evrope imata še vedno imata velik razvojni potencial v smislu uporabe sodobnih tehnologij za razvoj podjetij. Prejemniki SAP Quality Awards dokazujejo, da imajo dobro načrtovani projekti, ki odgovarjajo na izzive prihodnosti, velik vpliv tudi na največje organizacije," pravi Gregor Potočar, direktor SAP Slovenija in regije SEE.

Srebrno priznanje, ki ga je v letošnjem letu prejel Telekom Slovenije, je tretje in hkrati najvišje priznanje, ki ga je prejelo slovensko podjetje na nivoju regije Srednje in Vzhodne Evrope. Leta 2016 je za inovacije Telekom Slovenije že prejel bron, leta 2010 pa je srebrno priznanje za New Business Application Implementation prejelo podjetje ISKRATEL.

Seznam nagrajencev najdete v priponki.


Nazaj