Ljubljana, Slovenija; 11. januar 2021 ‒ SAP Slovenija naznanja, da Marko Drev (naslovna fotografija) z letošnjim letom prevzema funkcijo novega generalnega direktorja, ki bo odgovoren za izboljšanje in izvajanje prenovljene strategije z jasnim poudarkom na pospeševanju prehoda v oblak za stranke. Novi vodja je bil imenovan interno. Marko Drev je prevzel funkcijo generalnega direktorja SAP Slovenija s 1. januarjem 2021, poslovanje pa bo vodil iz Ljubljane. Svojo kariero v SAP-ju je pričel leta 2016 kot vodja prodaje. V tem času je vodil poslovanje v več industrijah in vzpostavljal tesne odnose z več kot 40 strankami s poudarkom na področjih proizvodnje, javnih služb, farmacije in logistike.

»Marko je že dober znanec SAP-ja in dober poznavalec slovenskega trga. Počaščena sem, da je sprejel ta izziv in da bo sredi globalne pandemije popeljal SAP Slovenija do novih ciljev. Prepričana sem, da bo s svojim poglobljenim poznavanjem trga in vizijo prihodnosti spremenil SAP Slovenija v gonilno silo inovacij,« je povedala Josephin Galla, generalna direktorica SAP CEE Eastern, in se ob tej priložnosti zahvalila Gregorju Potočarju, predhodnemu generalnemu direktorju SAP Slovenija ter generalnemu in operativnemu direktorju SAP Eastern Europe, za njegovo predano in strokovno vodstvo v štirih letih, ki jih je preživel pri SAP-ju. Gregor Potočar je bil osredotočen na oblikovanje in izvajanje prihodnjih prihodkov s pomočjo načrtovanja, trženja, predprodaje, upravljanja povpraševanja, strokovnih storitev, partnerske mreže in širokega nabora pobud v oblaku. Pomembno je prispeval k uspehu SAP Slovenija in pomagal pri povezovanju komunikacijskih kanalov, razvoju produktnih strategij in integraciji portfelja storitev v celotni regiji.

Preden se je pridružil SAP-ju, je Marko Drev 9 let opravljal različne funkcije v podjetju Microsoft Slovenija, od vodje korporativnih strank, vodje poslovne skupine za strežnike in orodja, vodje ključnih partnerjev do vodje prodaje za srednje velika podjetja in začasnega direktorja SMSP za Slovenijo in Albanijo. Pred zaposlitvijo pri Microsoftu je delo opravljal v skupini Studio Moderna Group.

»Zelo se veselim tega vznemirljivega izziva. Digitalna preobrazba ni cilj, temveč neprekinjeno potovanje, ki vodi do odpornosti, donosnosti in trajnosti naših strank. Verjamem v izjemno inovativnost naših strank in partnerjev. Še naprej jih bomo podpirali na vsakem koraku, da postanejo pametna podjetja. Z močjo naših poslovnih aplikacij in platforme bomo stremeli k celostni preobrazbi poslovanja, ki bo strankam omogočila prilagoditev obstoječih in uvedbo novih poslovnih modelov,« je povedal Marko Drev, novi generalni direktor SAP Slovenija.

Marko Drev je diplomiral na Fakulteti za management Univerze na Primorskem ter pričakuje MBA in magisterij iz managementa na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeloval je pri programu Young Professional, ki ga organizira Ameriška gospodarska zbornica Slovenije.

Poiščite, preizkusite in kupite SAP-jeve rešitve v trgovini SAP ali na SAP.com.

Foto: Žiga Intihar


Nazaj