Ljubljana, 3. september 2019 – Čez nekaj dni bo svoja vrata odprl sejem Maison & Objet v Parizu, ki se uvršča med vodilne svetovne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Na sejmu, ki bo v francoski prestolnici potekal med 6. in 10. septembrom 2019, bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem SPIRIT Slovenija svoje izdelke predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.

SPIRIT Slovenija skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira že četrtič. Po mnenju nekaterih razstavljavcev, ki se skupne predstavitve pod okriljem agencije udeležujejo že od samega začetka, je sejem odlično izhodišče za spoznavanje oblikovalskih trendov, pregled konkurence in navezovanje obetavnih poslovnih stikov, ki so v preteklosti že vodili v sklenitev konkretnih poslov.

Pariški sejem Maison & Objet velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja in poteka dvakrat letno. Sejem, na katerem predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja zakladnico idej in vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem. Lani so na sejmu zabeležili 119.633 obiskovalcev iz 171 dežel ter 3112 razstavljavcev iz 71 držav. Septembrski sejem poteka vzporedno s pariškim tednom oblikovanja, ki bo letos med 5. in 14. septembrom 2019.

Agencija je maja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na pariškem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru v hali 6 pod okriljem agencije, na 75 m2 razstavne površine, predstavilo šest pohištvenih in oblikovalskih podjetij, in sicer:  Asobi, d. o. o., Bernix Furniture, d. o. o.,  Design, Ekaterina Bernik, s. p., Donar, d. o. o., Tapetništvo Luka Debevec, s. p., TKC, d. o. o. in 3S Design.

V letošnjem letu je agencija skupinski nastop slovenskih podjetij na tem sejmu nadgradila. Za podjetja je organizirala individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti tako na sedežih podjetij kot tudi na samem sejmišču. Ob  tej priložnosti je pripravila tudi promocijsko brošuro v elektronski obliki.  Poleg tega SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Parizu in Centrom za kreativnost na slovenskem razstavnem prostoru organizira sprejem za tujo poslovno javnost, ki se ga bo udeležila tudi nova veleposlanica RS v Parizu, Metka Ipavic. Slovenska podjetja so na sprejem  povabila  svoje poslovne partnerje, kar jim bo omogočilo dodatna neformalna druženja in pridobivanje poslovnih kontaktov.

S skupno predstavitvijo slovenskih podjetij na tovrstnih sejmih si SPIRIT Slovenija skupaj s sodelujočimi podjetji prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij, kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini. S tovrstnimi aktivnostmi je pričela že v letu 2015, s skupno predstavitvijo devetih slovenskih podjetij na sejmu 100 % Design v Londonu.

Foto: SPIRIT Slovenija


Nazaj