Podjetje Hermes Plus je pridobilo projekt za razširitev funkcij sistema SAP R/3 na osnovi dolgoletnih izkušenj pri implementaciji SAP rešitev ter s poznavanjem poslovne prakse in zakonodaje Vse te dejavnike so uspešno vgradili v lastne rešitve za posebne zunanjetrgovinske postopke, ki so bili integrirani v SAP in testirani v praksi

Družba Podravka bo s tem pridobila nove pomembne funkcije v sistemu SAP R/3. Še v letošnjem letu bo to hrvaško podjetje implementiralo dopolnjeni poslovni sistem SAP v svoja podjetja v Sloveniji, uvedlo pa bo tudi funkcijo carinskega skladišča na Hrvaškem in v Sloveniji v skladu z zakonodajo obeh držav. Z razširitvijo informacijskega sistema in ostalimi novostmi bodo v družbi izboljšali učinkovitost delovanja in zmanjšali stroške poslovanja.

Dunajska skupina S&T s tem dokazuje svoj vodilni položaj najpomembnejšega podjetja za sistemsko integracijo v Srednji in Vzhodni Evropi. Dopolnitev in razširitev informacijskij funkcij poslovnega sistema SAP R/3 v Podravki je prvi S&T SAP projekt na Hrvaškem in prvi, ki je realiziran v tesnem sodelovanju med strokovnjaki za uvajanje SAP rešitev iz podjetij Hermes Plus na Hrvaškem in v Sloveniji.