Ljubljana, 11. avgusta – Slovenska turistična organizacija (STO) bo predstavila ponudbo slovenskega turizma na elitnem potovalnem tednu Virtuosa, združenja najboljših potovalnih agencij s področja luksuznega in butičnega turizma. Virtuoso Travel Week bo potekal med 12. in 18. avgustom v Las Vegasu, kjer pričakujejo prek 5.000 profesionalcev s področja turizma. STO je poleg predstavitev v uradnem programu, ki zajema tudi prek 270 individualnih sestankov s turističnimi agenti, dobila še eno izjemno možnost za izpostavitev Slovenije in njenega turizma. Virtuoso jo je med svojimi 1.700 prednostnimi ponudniki  izbral za sodelovanje na ekskluzivnih sestankih z globalno vplivnimi mediji. Slovenija je tako ena od le devetih destinacij, ki ji je pripadla čast, da se predstavi svetovno cenjenim medijem, ki vplivajo na popularnost destinacij.

Virtuoso velja za gonilno silo luksuzne in butične potovalne industrije. Sodeluje s 1.700 izbranimi prednostnimi ponudniki, med katerimi je od letošnjega leta tudi STO.  Virtuoso kot globalno potovalno združenje predstavlja več kot 15.200 turističnih agentov, svetovalcev in ponudnikov, ki letno poskrbijo za  več kot 21 milijard ameriških dolarjev prihodka iz naslova potovanj, njihove stranke pa imajo v povprečju neto premoženje v vrednosti 568.000 ameriških dolarjev.

Člani Virtuosa se zberejo enkrat na leto na tako imenovanem »Virtuoso Travel Weeku«, Virtuosovem potovalnem tednu; na lanskem  jih je bilo 5.257, v Las Vegas pa so prišli iz 98 držav. Srečali so se na 320.000 individualnih sestankih, za kar so porabili 1,5 milijona minut. Namen teh srečanj je vzpostavljanje osebnih kontaktov, kar je izjemnega pomena pri oblikovanju posebnih izkušenj za zahtevne stranke, ki si želijo individualiziranih in posebnih  doživetij. Letošnji Virtuosov potovalni teden bo potekal že 29., in sicer med 12. in 18. avgustom v Las Vegasu. 

STO bo v Las Vegasu opravila prek 270 individualnih sestankov, na katerih bo turističnim agentom predstavila Slovenijo kot zeleno, aktivno, zdravo destinacijo za petzvezdnična doživetja. Izjemnega pomena so tudi individualna srečanja s predstavniki globalno vplivnih medijev; udeležence na podlagi njihove ponudbe in novosti med svojimi prednostnimi ponudniki izbere Virtuoso sam.  Tokrat je med 1.700 ponudniki izbral le devet destinacij, ki bodo imele to možnost, oziroma 50 agencij in podjetij. Pogoj za sodelovanje je, da se ekskluzivnih individualnih srečanj udeleži predstavnik vodstva. Med izbranci je STO, ponudbo slovenskega turizma pa bo medijem predstavila direktorica mag. Maja Pak.

»Izjemno smo počaščeni, da se bo slovenski turizem lahko predstavil medijem, ki krojijo mnenje milijonov bralk in bralcev po vsem svetu ter pomagajo ustvarjati prepoznavnost in popularnost destinacijam. Še prav posebej me veseli, da je Virtuoso, vodilno združenje s področja luksuznega in butičnega turizma, prepoznalo kakovost ponudbe slovenskega turizma in njegove zavezanosti k razvoju odličnih zelenih, aktivnih, zdravih butičnih petzvezdničnih doživetij,« pravi mag. Maja Pak, direktorica STO, ki je med 50 izbranimi predstavniki podjetij, agencij in destinacij, ki bodo lahko svojo ponudbo predstavljali vodilnim svetovnim medijem. »Celotna naša predstavitev v Las Vegasu, pri kateri je poudarek na petzvezdničnih doživetjih, gastronomiji in kulturi, je izjemno  pomembna za slovenski turizem. STO se je za sodelovanje z Virtuosom odločila v skladu s strateško vizijo trajnostne rasti slovenskega turizma, da postane Slovenija globalno prepoznavna zelena butična destinacija za petzvezdnična doživetja zahtevnih obiskovalcev, ki posegajo po produktih višjega cenovnega razreda. Luksuzni oziroma butični turizem danes pomeni inovativno vrhunsko ponudbo z elementi avtentičnega in trajnostnega, prilagojeno posameznemu gostu. Slovenija mu lahko že zdaj nudi posebna, individualizirana doživetja, ki so rezultat vedno bolj pestre in rastoče inovativne, trajnostne ponudbe, pri kateri je v ospredju osebni pristop do gosta.  Predstavitev v Las Vegasu bo tudi lepo dopolnila strategijo komuniciranja STO na trgu ZDA.«

Več informacij o luksuznem turizmu in gostih iz ZDA si lahko preberete TUKAJ.