V petek, 10. in soboto, 11. junija je v prostorih Acceleration Business City HUBa potekal zadnji Y.business vikend seminar v sezoni 2015/2016 na temo učinkovitega upravljanja s časom »Work smart, not hard«. V petek sta bila z nami Blaž Slanič in Filip Kržišnik iz F&B Acrobatics ter dr. Franc Gider, avtor blagovne znamke in koncepta bizinaizi. V soboto pa je bil z nami Uroš Ferlin, ki vodi podjetje TrendSet d.o.o., razvil pa je tudi časovno formulo F.A.C.T.Predavatelji  so z nami delili izkušnje o motivaciji, energiji in upravljanju s časom.

Slanič in Kržišnik sta nam predstavila njun tipičen dan, ki je vsak dan drugačen in predvsem odvisen od nastopov. Pomembno je, da si oba dobro organizirata čas, saj le tako lahko v en dan vključita trening, nastope in druge obveznosti. Izpostavila sta tudi motivacijo, ki je pri njima ne manjka, ker oba uživata v tem, kar delata.

Dr. Franc Gider, avtor blagovne znamke in koncepta bizinaizije poudaril dejstvo, da smo ljudje energijska bitja, kar pomeni da oddajamo energijo. Ta energija je tudi tisto, kar definira stvari, ki se nam v življenju zgodijo. Lahko  namreč pritegnemo pozitivne ali negativne stvari. Če se osredotočimo na odpravo energijskih blokad, lahko dolgoročno spremenimo našo energijo in jo ohranimo čez cel dan.

V soboto je sledila delavnica, ki jo je vodil Uroš Ferlin. S pametno porabo časa se je začel ukvarjati, ko je v nekem trenutku ugotovil, da nima pravih ciljev. Zato se je odločil za spremembo in v svoje življenje vpeljal organiziranost. Opozoril je na postavljanje prioritet, saj se tako lažje osredotočimo na tiste naloge, ki so zares pomembne. Pomaga pa tudi razporeditev in načrtovanje nalog, saj tako lahko prihranimo čas kasneje.

»Vsi vidijo najine akrobacije, najine športne pojave, nihče pa ne vidi koliko ambicij je potrebnih, koliko motivacije in domišljije, da to uspe. Upava, da sva nekaj novega naučila tudi ostale, da bodo nekaj odnesli od tega, da se bodo lažje motivirali in na stvari pogledali iz drugačnih zornih kotov.« Blaž Slanič in Filip Kržišnik, F&B Acrobatics

»Dogodek je bil zelo zanimiv, ker sem v družbi mladih, ambicioznih in inovativnih ljudi. Veseli me, da sem lahko podelil svoje izkušnje kako doseči neko poslovno stabilnost s pomočjo energijskega ravnotežja. Moj nasvet za udeležence bi bil, da se poskušajo zavedati, da je pomembno, da skozi dan vzdržujemo energijsko pretočno stanje, za to pa obstajajo razne tehnike in metode.« Dr. Franc Gider, avtor blagovne znamke in koncepta bizinaizi

»Delavnica je bila super, ker sem že takoj navezal dober odnos z udeleženci. Največ mi pomeni, ko se udeleženci odprejo in povejo tiste ključne stvari, ki jim v življenju/poslu predstavljajo oviro. Tudi to, da so sproti delali miselni vzorec, ki sem jim ga predstavil, mi je podatek, rezultat, da je delavnica uspešna. Hvala Zavodu Ypsilon za povabilo.« Uroš Ferlin, vodja podjetja TrendSet d.o.o.

Vikend seminar je bil za naše člane poučen in koristen, saj so na praktičnem primeru spoznali, kako si lahko bolje organizirajo svoj čas. Vikend seminar je bil zadnji v programu Y.business 2015/16, sedaj pa bomo zasnovali nov cikel, ki se bo začel oktobra. V vmesnem času pa nam lahko pišete na pr@ypsilon.si.