Milano, 24. september 2019 – ScaleIT je naznanil končni seznam 14 finalistov, hitro rastočih tehnoloških podjetij iz jugovzhodne Evrope, ki bodo zavzela oder na peti izvedbi tega ekskluzivnega dogodka/platforme.

Svetovalni odbor ScaleIT-a je po natančnem pregledu več kot 1300 scale-up podjetij iz lastne podatkovne baze izbral 14 najbolj obetavnih. Odbor, ki ga vodi Lorenzo Franchini, ustanovitelj ScaleIT-a, sestavljajo še imetnik tveganega kapitala Michele Novelli, novinar in podjetnik Emil Abirascid in angelski investitor Pietro De Nardis.

14 finalistov bo svojo vizijo predstavilo 31 vodilnim mednarodnim skladom tveganega kapitala: Accel, Acton, Ardian, Atomico, BlackFin, Brega, Digital+, Eight Roads, ETF Partners, HV Ventures, Hummingbird Ventures, Idinvest, Iris Capital, Project A. Podjetja upajo na investicije serij A, B in C, ki pomenijo od minimalno 3 do maksimalno 30 milijonov evrov.

IZBRANA PODJETJA
- APPQUALITY podjetjem pomaga izboljšati kvaliteto in uporabniško izkušnjo (UX) njihovih digitalnih produktov s pomočjo crowdsourcinga.
- ARTEMEST je spletni trg za prestižne sodobne oblikovalske izdelke.
- COVERHOLDER je spletna platforma za zavarovalniške posrednike, ki digitalno distribuirajo in sklepajo zavarovalniške posle.
- HOMEPAL je vodilna digitalna nepremičninska agencija v Italiji.
- INVRSION razvija programske rešitve za podjetja v virtualni resničnosti s poudarkom na trgovini in nepremičninah.
- INXPECT izumlja, izdeluje in distribuira pametne radarje za sektorje industrije, varnosti in avtomatizacije.
- MANET razvija popolnoma prilagojeno programsko opremo za mobilne naprave za operaterje v sektorju potovanj.
- MEDIATELY je mobilna in spletna aplikacija, ki zdravnikom pomaga pri kliničnih odločitvah.
- SAILOGY je spletni trg, specializiran za najem plovil.
- SOUL-K je B2B scale-up podjetje iz sektorja prehranskih tehnologij, ki HO.RE.CA operaterjem omogoča eksternalizacijo proizvodnje.
- TRAVEL APPEAL z umetno inteligenco v sektorju potovanj in gostinstva optimizira generiranje povratnih informacij.
- VIVENSE je pohištveno podjetje, ki je aktivno na vseh prodajnih kanalih.
- WONDERFLOW spremeni povratne informacije strank v dognanja, ki jih podjetja lahko uporabijo v svojo korist.
- LE CESARINE je vodilna platforma za domačo italijansko kuhinjo.

Lorenzo Franchini, ustanovitelj ScaleIT-a, je povedal: “Številke te, pete izvedbe dogodka potrjujejo trajno mednarodno zanimanje za italijanski in vzhodnoevropski scale-up ekosistem. Le-ta dokazuje, da ima resničen potencial za razvoj in uspeh. Glede na podatke, ki jih je zbral ScaleIT, se pozitivni trend rasti na italijanskih trgih nadaljuje. Prvih 8 mesecev tega leta v primerjavi z lanskim namreč kaže kar 42-odstotno rast v smislu skupnih naložb. Letos smo tako dosegli 517-milijonsko povečanje v primerjavi s 363 milijoni iz leta 2018. V enakem obdobju so vzhodnoevropski trgi pokazali, da so dinamični in bogati z investicijami. Po izjemnih investicijah UI Path (568 milijonov dolarjev) in Rimac (80 milijonov evrov) smo bili v zadnjih mesecih priča nadaljnjim investicijskim priložnostim, čeprav manjšega obsega. V skoraj vseh državah območja so bile prisotne znatne investicije z mednarodnimi investitorji, in večina držav je v primerjavi z letom 2018 več kot podvojila velikost trga.«

Peto izvedbo dogodka ScaleIT podpirajo Euronext, vodilna vseevropska borza v Evroconi, Silverpeak, AWS, Salesforce, Orrick, Badenoch+Clark, Ludovici Piccone & Partners, Poste Italiane, SisalPay in Enel.

Več informacij o dogodku in o programu ScaleIT 2019 najdete na scaleit.biz.


Nazaj