ScaleIT, ekskluzivni dogodek oz. platforma, ustvarjena za združevanje mednarodnih investitorjev, ki jih zanimajo podjetja z visokim potencialom (za financiranje v serijah A, B in C z razponom od 3 do 30 milijonov evrov), se v četrti izvedbi vrača v Milano, in sicer 17. in 18. oktobra 2018. Na predhodnih treh dogodkih je ScaleIT že pripomogel k vzpostavitvi poslovnega sistema, ki mu je v le dveh letih in pol uspelo zbrati preko 140 milijonov dolarjev, kar predstavlja četrtino skupnih investicij, zbranih v Italiji v istem obdobju.

Lorenzo Franchini, soustanovitveni partner ScaleIT-a, je povedal: “Na preteklih dogodkih je ScaleIT na osnovi zaupanja zgradil odnose z več kot 350 investitorji iz Evrope, ZDA, Azije in Izraela. To nam je uspelo, ker smo jim predstavili visokokvalitetna podjetja in takšna bodo na seznamu tudi za letošnji dogodek. Kvaliteto potrjuje tudi dejstvo, da se tri izmed podjetij, ki so bila del prejšnjega dogodka, lahko pohvali, da so v le nekaj mesecih pridobila sredstva (Artemest in Soundreef) ali operacije strateške rasti (HelloHungry.com). Z neprestanim preverjanjem in vzdrževanjem redne komunikacije z mednarodnimi izvajalci, ki gradijo svetovni trg inovativnega podjetništva, dan za dnem uresničujemo svojo misijo: prispevati k razvoju jutrišnjega gospodarstva, ki je ključnega pomena za grajenje prihodnosti naše države.”

Pomen dogodka dodatno potrjuje interes številnih pomembnih novih partnerjev. Med temi je potrebno izpostaviti Euronext, enega izmed glavnih partnerjev dogodka. Je prva vseevropska borza vrednostnih papirjev v evroobmočju, ki podpira ScaleIT v prepričanju, da bo kvaliteta izbranih podjetij zagotovila nov nivo potencialne rasti mednarodnega industrijskega in finančnega sistema. V projekt verjamejo novi partnerji kot so McKinsey, Orrick and Ludovici ter Piccone & Partners, svojo podporo in sodelovanje pa so ponovno potrdila podjetja velikega kalibra Amazon Web Service, Salesforce, Silverpeak, Badenoch & Clark, Endeavor in ABC Accelerator. Ameriški generalni konzulat v Milanu je prav tako obnovil pokroviteljstvo dogodka.

Ta enkratni dogodek bo scaleup podjetjem omogočil, da jih opazijo mednarodni imetniki tveganega kapitala. V okviru dvodnevnega programa, polnega predstavitev, programskih govorov in individualnih sestankov, bodo imela podjetja priložnost predstaviti svoje razvojne načrte. ScaleIT računa, da bo iniciativa zadovoljila potrebe inovativnih podjetij v jugovzhodni Evropi po dostopu do sredstev za zagotavljanje rasti, in potrebe mednarodnih investitorjev po vlaganju v področja, bogata s priložnostmi.

Prijava bo možna le za podjetja, ki izpolnjujejo zahteve, potrebne za privabljanje mednarodnih vlagateljev. Dostop bo do 15. junija možen tudi preko odprte prijave na spletnem naslovu. Dogodek bo mednarodnim in italijanskim skladom tveganega kapitala ponudil priložnost oceniti inovativna podjetja, ki jih bo izbral svetovalni odbor pod vodstvom Lorenza Franchinija, soustanovitelja ScaleIT-a, v njem pa sedita tudi novinar in podjetnik Emil Abirascid in angelski investitor Pietro De Nardis.

Na preteklih dogodkih so bili prisotni skladi Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Nauta Capital, Omnes, Partech Ventures in številni drugi.

Odprta prijava za scaleup podjetja – kako se prijaviti
Zainteresirana scaleup podjetja se lahko prijavijo neposredo na spletni strani Scaleit.biz, in sicer v zavihku za odprto prijavo. Prijave so možne do 15. junija 2018. Pogoji za sodelovanje v izboru so sledeči: vsaj milijon evrov prometa v zadnjih 12 mesecih ali vsaj milijon mesečnih uporabnikov (v primeru spletne B2C prodaje), rast na medletni ravni okoli 100 % in vsaj 20-odstotni promet v tujini ali čista in trajnostna internacionalizacijska strategija. Izbor bo zaprtega tipa, kandidati pa bodo obveščeni do 31. julija 2018. Končni izbor bo objavljen meseca septembra.

Več informacij