Ljubljana, 13. julij 2020 – Inovativna napetostna tehnologija srednjenapetostnih naprav podjetja Schneider Electric je nominirana za prestižno svetovno industrijsko nagrado HERMES. Nova tehnologija namesto v industriji standardnega toplogrednega plina SF6 uporablja čist zrak. Poleg tega se je nova tehnologija uvrstila med 15 finalistov za nagrado za energetsko učinkovitost v industriji. Dobitnika nagrad HERMES in IEEA bodo namesto na odpovedanem Hannover Messe, razglasili jutri, 14. julija, na Digitalnih dnevih HANNOVER MESSE.

Prestižna mednarodna nagrada za tehnologijo HERMES je priznanje za izjemne izdelke in inovativne rešitve, medtem ko je nagrada za energetsko učinkovitost v industriji (IEEA) priznanje za izjemno energetsko učinkovitost, ki jo zagotavljajo proizvajalci in gospodarske javne službe. Deutsche Messe vsako leto podeli obe nagradi na največjem svetovnem industrijskem sejmu Hannover Messe.

»Industrijski in energetski svet sta očitno usmerjena v energetsko dekarbonizacijo in učinkovitost, zato sem počaščen, da vidim Schneider Electric v središču pozornosti. Vemo, da je prihodnost zelena in digitalna, zato smo veseli, da smo prepoznani kot vodilni na tem področju,« je dejal Frederic Godemel, izvršni podpredsednik za energetske sisteme v Schneider Electric.

Nominirana srednjenapetostna naprava uporablja Schneider Electricovo novo tehnologijo prekinitve vakuuma (SVI) z izolacijo čistega zraka, s čimer nadomešča uporabo SF6, hkrati pa ohranja prednosti kompaktnega fizičnega odtisa, gospodarnosti in zanesljivosti tradicionalne opreme, ki uporablja SF6. Schneider Electric je poročal o uspešnih pilotnih projektih za uvedbo nove palete naprav, ki ne uporabljajo SF6, v številnih elektroenergetskih podjetjih, kot so E.ON na Švedskem, EEC Engie v Novi Kaledoniji in GreenAlp v Franciji, ter o njihovi vse večji uporabi, tudi v zasebnih elektroenergetskih omrežjih, za komercialne in industrijske namene.

Več informacij


Nazaj