Velenjsko podjetje Skaza bo med 17. in 21. januarjem gostovalo na priznanem mednarodnem sejmu Maison&Objet v Parizu, ki je namenjen pregledu trendov prihodnosti v različnih sektorjih, kot so oblikovanje, kuhinjski pripomočki, dekor in tekstil. Na dogodku bodo izpostavili svoje trajnostne izdelke, ki predstavljajo celovito rešitev za ozaveščen življenjski slog, posebno pozornost pa bodo namenili kuhinjskim kompostnikom, ki so jih za to priložnost odeli v nove trendi barve. Obiskovalci si bodo lahko v Skazinem sejemskem prostoru ogledali različne video projekcije, preizkusili interaktivno aplikacijo in spoznali številne novosti, ki jih bo podjetje vpeljalo v prihajajočem letu.

Velenje, 23. december 2019 – V Skazi bodo na sejmu Maison&Objet posebno pozornost namenili svojim kuhinjskim kompostnikom Bokashi Organko in Bokashi Organko 2, ki predstavljajo učinkovito rešitev za ravnanje z biološkimi odpadki kar v domači kuhinji. Uporabnikom namreč omogočajo preprosto kompostiranje, »zero-waste« življenjski slog, krožno gospodarjenje z odpadki in urbano ekološko vrtnarjenje. Kompostniki za kar četrtino zmanjšajo količino bioloških odpadkov, s čimer občutno znižujejo ogljični odtis gospodinjstva.

Za to priložnost bodo kompostniki odeti v povsem nove trendi barve, s katerimi jih bodo v Skazi še dodatno približali uporabnikom, saj se bodo s svojo edinstveno obliko in barvitostjo podali k vsaki kuhinji. Prav zaradi odličnega in inovativnega oblikovanja je Bokashi Organko 2 doslej prejel že številne prestižne nagrade, med katerimi so tudi RED DOT AWARD za produktni dizajn, Solution 2019 za najboljše rešitve za dom s sejma Ambiente ter BIG SEE DESIGN AWARD.

Družinsko podjetje Skaza sodi med najbolj navdihujoče evropske družbe. Danes so povsem usmerjeni v razvoj trajnostnih izdelkov, ki z inovativnimi materiali, proizvodnimi tehnologijami in funkcionalnostjo predstavljajo temelj zelene organizacije. Kot pravijo sami: »Trajnostna zgodba je zapisana globoko v naš DNK. Svoje poslanstvo zato uresničujemo z dobrimi praksami, ki naš planet ohranjajo zelen in čist. Z inovativnimi rešitvami sooblikujemo zdravo in varno okolje, ki zagotavlja najboljšo kakovost življenja in dobro počutje vseh. Poudarek dajemo na reševanje največjih okoljskih izzivov. V vseh pogledih, naj bo to postopek izdelave, zmogljivost naših izdelkov, izboljšanje kakovosti ali materialov, si prizadevamo, da imamo na okolje in družbo pozitiven vpliv. Slednje izhaja iz trdnega prepričanja, da moramo najprej sami pri sebi prevzeti odgovornost za naš planet in ga tako ohraniti za prihodnje generacije.«

Prav zato ne preseneča, da se bo Skaza v začetku leta 2020 predstavila tudi na sejmu Maison&Objet, ki je eden najpomembnejših tovrstnih dogodkov. Nazadnje je na slednjem razstavljalo več kot dva tisoč podjetij iz 69 držav, obiskalo pa ga je več kot 76.000 ljudi. Sejem tokrat praznuje svojo 25-letnico, zato so se organizatorji ob tej prelomnici osredotočili na trende prihodnosti, ki jih določajo svetovni izzivi, med katerimi prednjači ohranjanje okolja. Pri tem si s Skazo delijo mišljenje, da so sodobni potrošniki angažirani posamezniki, ki z veseljem kupujejo trajnostne izdelke blagovnih znamk, saj jim je iskreno mar za naravo in okolje.

Skazino ekipo lahko v Parizu na sejmu Maison&Objet obiščete med 17. in 21. januarjem 2020.


Nazaj