Skazin inovativni kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 je na letošnjem Mesecu oblikovanja v zmagovalnem duhu nadaljeval z nizanjem uspehov. V svojo bogato zbirko priznanj, med katerimi je tudi globalna nagrada Red Dot, je sedaj dodal še prestižno nagrado oblikovanje leta 2019. Slednja potrjuje odličnost in inovativnost oblikovanja Bokashi Organka 2, ki z izvirno in preprosto rešitvijo za ravnanje z gospodinjskimi odpadki ter minimalistično obliko in trajnostnim odnosom do okolja navdušuje tudi vse večje število uporabnikov širom sveta.

Letošnji festival Mesec oblikovanja je otvorila slavnostna podelitev nacionalnih nagrad, ki slavijo odličnost slovenske oblikovalske stroke. Strokovno žirijo je v preteklem letu najbolj navdušil inovativni kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 oblikovalcev Gigodesign in proizvajalca Plastika Skaza, saj so mu člani soglasno podelili nagrado oblikovanje leta 2019. Kot so zapisali v svoji utemeljitvi, izdelek na izviren in preprost način rešuje ravnanje z gospodinjskimi odpadki, očaral pa je tudi z minimalistično obliko in trajnostnim odnosom do okolja, saj je izdelan iz recikliranih materialov.

Nagrada oblikovanje leta, ki jo podeljujejo že od leta 2003, slavi relevantne dosežke oblikovalske stroke, problematizira učinkovitost slovenskega oblikovanja, hkrati pa opozarja tudi na oblikovalski in ustvarjalni potencial. Skazin izvršni direktor Robert Agnič (naslovna fotografija) je ob podelitvi dodal: »Priznanje je plod truda celotnega podjetja in vseh zaposlenih ter potrditev prave usmeritve razvoja lastne blagovne znamke.«

Bokashi Organko 2 pa je z letošnjega Meseca oblikovanja odnesel še eno ugledno nagrado. Na otvoritvenem dnevu so bila namreč podeljena tudi oblikovalska priznanja Big SEE Product Design Awards, ki prepoznavajo ustvarjalno moč, strast in poslovno odličnost jugovzhodne Evrope. Komisija je med izdelki na področju produktnega oblikovanja prav tako izbrala Skazin kuhinjski kompostnik, saj ga po njenih besedah odlikujejo izčiščene, minimalistične linije, ki na premišljen način sledijo optimalni rabi izdelka v sodobnih interierjih.

Vse, kar delamo za naravo ter iz narave, boste našli na naši spletni strani in v spletni trgovini.


Nazaj