Jutri, v petek, 14. decembra, ob 12. uri se bo v Festivalni dvorani Bled (Cesta svobode 11, Bled) zbralo več kot 200 poslovnih in mnenjskih voditeljev, družinskih članov in prijateljev diplomantov. Podeljene bodo MBA diplome IEDC-Poslovne šole Bled, znanstveni doktorat, naziv 'profesor leta' in častna naziva 'predavatelj managementa v praksi'.

Na slovesni podelitvi diplom bo diplome Mednarodnega podiplomskega študija managementa MBA programa prejelo 44 managerjev iz 12 držav. Diplomanti se bodo pridružili alumni mreži, ki šteje že 5.265 članov iz 75 držav in ima že 15 alumni klubov po vsem svetu.  Letošnji dobitnik diplome doktor znanosti s področja managementa je dr. Emir Džanić.

Prof. dr. Danica Purg, dekanja IEDC-Poslovne šole Bled, Fakultete za podiplomski študij managementa bo na slovesnosti podelila tudi dva častna naziva 'Predavatelj managementa v praksi', in sicer uglednima poslovnežema, ki s svojim delom prispevata k raziskovalnemu in pedagoškemu poslanstvu fakultete. Dobitnika sta Riccardo Illy, predsednik skupine Illy, in Janez Škrabec, predsednik skupine Riko. Za svoje dolgoletne prispevke in podporo na področju raziskovalnega dela, investicij in razvoja, za visoko strokovno odličnost, intelektualno širino in globino, ki študentom omogoča lažje razumevanje poslovnih praks ter za izjemno osebno integriteto in izvajanje moralnih vrednot, ki so v skladu z vrednotami IEDC-Poslovne šole Bled.

Jutrišnje podelitve se bo udeležilo več kot dvesto gostov: diplomanti, njihovi ožji sorodniki in sodelavci, veleposlaniki, mednarodno uveljavljeni profesorji, predstavniki slovenskih in tujih podjetij ter drugi gostje. Zbrane bo nagovoril g. Manfred Stern, predsednik, YASKAWA Europe GmbH, Nemčija.

IEDC-Poslovna šola Bled, ki je bila ustanovljena pred 32 leti kot prva poslovna šola te vrste v srednji in vzhodni Evropi, je ena vodilnih mednarodnih institucij za razvoj menedžmenta v Evropi. Z zagotavljanjem inovativnega pristopa na področju razvoja menedžmenta slovenske in tuje voditelje ter poslovneže spodbuja k osvajanju znanj o novih in ustvarjalnejših načinih pri soočanju z izzivi vodenja.