Ljubljana, 13. avgusta 2019 – Slovenska turistična organizacija (STO) je ponovno uvrščena med najboljše nacionalne turistične organizacije sveta. Na vsakoletnem srečanju članov Virtuosa, vodilnega globalnega združenja na področju luksuzne in butične potovalne industrije, v Las Vegasu je prejela nagrado Hottest Destination of the Year, ponovno pa je bila nominirana za laskavi naziv Virtuoso Tourism Board of the Year 2019. Nominirali so jo agenti združenja z različnih koncev sveta, na seznamu najboljših pa so bile tako kot lani tudi nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma kot na primer iz Avstralije, Nove Zelandije in Švice. Virtuoso je Slovenijo že večkrat izpostavil med top turističnimi destinacijami sveta.

»Izjemno smo veseli, da so strokovnjaki Virtuosa razglasili Slovenijo za najbolj vročo destinacijo leta in s tem izkazali posebno priznanje usmerjenosti slovenskega turizma v trajnost in butična, edinstvena, personalizirana 5-zvezdična doživetja. Prav tako smo ponosni na nominacijo za najboljšo nacionalno turistično organizacijo, kajti za njo stojijo glasovi agentov z različnih koncev sveta, ki se vsakodnevno srečujejo z obširno ponudbo raznovrstnih ponudnikov. Virtuoso je delo STO že večkrat izpostavil kot primer dobre prakse,  ponudbo slovenskega turizma pa  priporočil svojim članom. Tovrstna priznanja od referenčnih organizacij, ki so usmerjene v butični in trajnostni turizem, pomenijo, da smo konsistentni tako v promociji kot razvoju trajnostne ponudbe za zahtevnega gosta,« je dejala mag. Maja Pak, direktorica STO.

Virtuoso je priznanji podeljeval v okviru svojega osrednjega letnega poslovnega dogodka Virtuoso Travel Week, ki med 10. in 16. avgustom poteka v Las Vegasu. Na njem se srečuje prek 6000 profesionalcev s področja turizma, STO pa na njem sodeluje tretje leto zapovrstjo. Slovenija se v Las Vegasu predstavlja kot zelena butična destinacija za 5-zvezdična doživetja za zahtevnejše goste. Trajnostni turizem je ena osrednjih tem Virtuosovega najpomembnejšega letnega dogodka njegovih članov. Med drugim je pripravil svoj prvi trajnostno naravnan dogodek Under One Sky, da bi svoje člane opozoril na dejstvo, da prav vsakdo s svojim načinom življenja in dela vpliva na planet. Virtuoso je člane  pozval, naj tudi s potovanji in turizmom poskrbijo za pozitiven vpliv na planet.

Iz Slovenije se predstavljata tudi Turizem Ljubljana in Luxury Slovenia. STO bo v uradnem programu izvedla prek 230 individualnih sestankov s turističnimi agenti, člani združenja Virtuoso. Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, pa bo na posebni okrogli mizi na temo prekomernega turizma spregovorila o ukrepih za preprečitev ene največjih težav sodobnega turizma. Okrogla miza je posvečena izobraževanju skupine najpomembnejših medijev, ki pokrivajo področje turizma in life styla, kot so AFAR, Architectural Digest, Conde Nast Traveler, Forbes, Travel+Leisure, Wall Street Journal. STO bo jeseni začela izvajati program izobraževanja o Sloveniji, ki bo agentom Virtuosa dostopen prek platforme Virtuoso Travel Academy. Od leta 2017, odkar je Slovenija članica Virtuosa, beležijo veliko stopnjo rasti (več kot 70%) prodaje hotelskih namestitev in letalskih vozovnic za Slovenijo prek agentov Virtuosa.

Združenje Virtuoso posveča Sloveniji precej pozornosti. Decembra 2017 je na naslovnico publikacije Virtuoso Traveler, v kateri je bila glavna tema seznam potovalnih želja za 2018, postavil podobo idiličnega Blejskega jezera z otokom in napis »Slovenija: Vzhajajoča zvezda Evrope«. Januarja je v publikaciji Virtuoso Life in na svoji spletni strani www.virtuoso.com uvrstil Slovenijo med 18 top destinacij, ki jih je priporočil za obisk v letu 2018. Na začetku letošnjega leta pa je objavil seznam petih top trajnosti zavezanih evropskih regij, na katerem je izpostavil Slovenijo ter njene alpske bisere in zavezanost k trajnostnemu upravljanju z okoljskim bogastvom in ohranjanju kulinarične in kulturne dediščine. 

Več informacij


Nazaj