5. februar 2020 - »Izstopite iz cone udobja. Vsa nova pridobljena znanja in izkušnje, ki vas polnijo s svežo energijo, so prvi korak do vaše rasti, osebne in poslovne. Posvetite se sebi, svojim iskrenim potrebam in željam. Izstopite iz svoje kože in uživajte v vsakem dnevu. Znebite se okov preteklosti, zadihajte. To je največje darilo, ki si ga lahko poklonite. Poleg pristnosti, ki je še kako pomembna za kakovostno življenje,« je na srečanju Društva poslovnih žensk FAM, ki je privabilo več kot 60 uspešnih podjetnic iz cele Slovenije, izpostavila Tanja Skaza, uspešna poslovna ženska, managerka in motivatorka. Prav tako vse pogosteje predava v podjetjih in motivira zaposlene, jih prebuja v razmišljanju in izpostavlja odgovornost do sebe, ki se odraža v komunikaciji z drugimi.

Njena knjiga Spremembe vredna je čuten, vendar iskriv, zelo oseben in iskren zapis izkušenj, znanj in napotkov, ki jih je pridobila skozi svojo več kot dvajset let dolgo managersko pot. »Namenjena je vsem vodjem in kadrovskim strokovnjakom pri ozaveščanju pomena poznavanja in spoznavanja svojih sodelavcev. Da v njih odkrijejo bogastvo talentov, kapital znanja in povsem človeških, osebnostnih vrlin. Da jim zagotovijo delovno okolje, v katerem vse to lahko vložijo v napredek in rast podjetja ter ob tem rastejo tudi sami. Pomembno je, da prebudimo zavzetost svojih sodelavcev. Želim pomagati organizacijam dvigniti organizacijsko kulturo. S tem bodo pridobila več  srečnih, zavzetih in uspešnih sodelavcev,« je poudarila.

Tanja Skaza je prepričana, da smo vsi odgovorni zase in za svojo srečo. »Vse se da. To je moj življenjski moto. Še posebej pa želim opolnomočiti ženske, da verjamemo vase, da zmoremo – lahko smo dobre mame in žene ter na drugi strani uspešne na poslovnem področju. Ko smo srečni sami, šele takrat lahko osrečimo druge. Spremembe se začnejo pri nas samih, zato se je treba pogledati v ogledalo in se pogovoriti,« je pojasnila in pozvala k povezovanju, sodelovanju in solidarnosti. Prodorna podjetnica podira pregrade in stereotipe med moškim in ženskim vodenjem ali poklici. »Znam uravnotežiti razvoj poslovne kariere z vlogo matere in soproge. Te izkušnje prenašam na mlajše generacije vodij in vse, ki želijo po tej poti.«

Na Inštitutu Skaza bo s spoštovanjem, pristnostjo, z odgovornostjo in znanjem pomagala ljudem in jih navdihovala pri iskanju izzivov. »Ko sem spremenila sebe, se je spremenila organizacija. Ko sem si dovolila poslušati srce, so zaposleni delali z intuicijo,« je strnila o spremembah v organizaciji.

»Sreče in zadovoljstva ne moremo iskati zunaj sebe. Če želite izkoristiti svoje potenciale v življenju, se posvetite svoji osebni rasti,« je zapisala v knjigi. Svoje misli, izkušnje in svojo poslovno pot sta s Tanjo Skaza delili tudi Ema Pogačar, direktorica podjetja Conditus, in Martina Vatovec, direktorica podjetja Oro bio.

Tanja Skaza je uspešna poslovna ženska, managerka in motivatorka, ki je po uspešni poslovni karieri nadaljevala pot kot coachinja in predavateljica. V ospredje postavlja njeno vlogo kot prenašalke izkušenj, znanj in motivatorke. Zaveda se, da je timsko delo tisto, kjer se prispevek posameznika vidi v mnogokratniku ekipe. Skoraj 20-letne vodstvene izkušnje z izjemno žensko energijo in ambicioznimi cilji prenaša na vse, ki želijo uspeti. Predava v številnih podjetjih in organizacijah ter pomaga zaposlenim pri njihovem razvoju, osebni rasti, večji motiviranosti in doseganju zastavljenih ciljev. Lani je izdala knjigo Sprememba vredna.

Tanja Skaza je bila pred tem direktorica podjetja Skaza. Ime podjetja je ponesla v svet in v času njenega vodenja potrojila število zaposlenih. Podjetje danes spada v skupino 100 najbolj navdušujočih podjetij v Evropi in je prejelo že številne nagrade, med drugim priznanje Zlata gazela 2014, Managerkam prijazno podjetje, leta 2015 pa prestižno nagrado »Ustvarjalci stoletja«, ki jih podeljuje Mednarodni ekonomski forum (EMF) Perspektive s sedežem v Dubrovniku. Nagrado »Ustvarjalci stoletja« so prejeli tudi leta 2016. Lani so prejeli nagrado nemškega gospodarstva. Podjetje je razvojno usmerjeno in je pod imenom znanih multinacionalk, s katerimi sodeluje, prisotno v več kot pet milijonih domov po vsem svetu. Podjetje je na ugledni lestvici 1000 podjetij, ki navdihujejo Evropo. Na lestvici, ki jo je objavila Londonska borza (LSE), so podjetja iz vseh 28 članic EU.


Nazaj