Bled/Ljubljana, 9.9.2019: Na dogodku »MBA za en dan«, ki ga organizira IEDC-Poslovna šola Bled, v torek, 10.  septembra, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani, bo dr. Nenad Filipović, predavatelj managementa in direktor MBA projektov na IEDC – Poslovni šoli Bled,  predaval na temo »Strategija v času velikih sprememb«.

Dr. Nenad Filipović je od 1991. leta predavatelj managementa in direktor MBA projektov v IEDC – Poslovni šoli Bled. Magistriral je iz računalništva na Univerzi v Zagrebu in doktoriral iz menedžmenta na Svobodni Univerzi v Amsterdamu ter končal programe strokovnega izpopolnjevanja za profesorje menedžmenta na univerzah Stanford in Harvard. Njegovo področje poučevanja je osredotočeno na oblikovanje in izvajanje strategije, vodenje sprememb in poslovno etiko. Je redni gostujoči profesor na številnih poslovnih šolah v Evropi in severni Ameriki. Kot direktor MBA svetovalnih projektov, član nadzornih svetov ter svetovalec vrsti slovenskih in mednarodnih podjetij, je v stalnem stiku s poslovno prakso. Deluje kot osebni mentor predsednikov uprav podjetij v Srednji Evropi. Je tudi soavtor sedmih knjig ter avtor več kot trideset študij poslovnih primerov in drugih strokovnih del.

Svoje predavanje je dr. Filipović napovedal: »Nenehno nas bombardirajo z novicami o političnih in gospodarskih težavah, digitalnih inovacijah, podnebnih spremembah in moteči družbeni neenakosti. Vse to so zelo zanimive teme za branje, vendar pa iz poslovnega vidika pomenijo radikalno preoblikovanje strategije podjetja. Ob tem si lahko zastavimo številna vprašanja. Kako je poslovno okolje povezano s strateškim razmišljanjem? Pomeni to spremembo načina priprave strategije? Ali obstajajo določeni elementi poslovnih modelov, ki se izkažejo za bolj odporne na spremembe in lahko prinesejo poslovne rezultate? Na dogodku MBA za en dan si bomo pogledali vsa ta vprašanja in še mnogo več, da boste dobili priokus predmeta Strategija na Executive MBA programu.«

Za udeležbo na dogodku se prosim prijavite na moj e-mail naslov. Urnik dogodka najdete tu.


Nazaj