Ljubljana, 14. 2. 2018 ‒ Strateška energetska konferenca En.odmev 018 se po letu dni vrača z aktualnimi vsebinami in še odmevnejšimi govorci. Program, ki bo letos posvečen predvsem digitalni transformaciji energetike in napredni oskrbi z energijo danes in v prihodnosti, bosta vodila Urška Majdič in Tin Vodopivec.

V razpravah bodo sodelovali izbrani domači in tuji energetiki, med njimi Filip Kowalski iz družbe SAP in dr. Ben Todd iz londonskega podjetja ECUBES ARCOLA IMS. Tradicionalni dogodek, ki ga medijska hiša Montel Energetika.NET organizira že enajsto leto, bo 8. marca 2018 v hotelu Intercontinental v Ljubljani. Enajsta izvedba konference En.odmev 018 bo naslovila vprašanja o energetskih družbah prihodnosti: kakšno je povezovanje med njimi, kdo bo zares zasedel mesto na področju napredne oskrbe z energijo in kako poteka digitalna transformacija energetike.

O digitalizaciji energetike in globalnih trendih bo govora že v prvem delu programa, ko bodo mnenja soočili vodja javnih storitev in naravnih virov v SAP srednja in vzhodna Evropa Filip Kowalski, podpredsednik mednarodne svetovalne družbe A. T. Kearney Marko Derča, direktor Solvere Lynx Arne Mislej in direktor Schneider Electric Slovenija Srečko Bezjak. Uvodoma bodo zbrane nagovorili tudi državni sekretar Tadej Slapnik, direktor ACER-ja Alberto Pototschnig, direktor družbe GEN energija Martin Novšak in veleposlanica Velike Britanije in častna pokroviteljica konference Sophie Honey.

V drugem delu programa se bosta zvrstili dve omizji: osrednje na temo digitalne transformacije energetike in sklepno omizje o napredni oskrbi z energijo danes, jutri in pojutrišnjem. Dve krajši predavanji med omizjema bosta vodila dr. Ben Todd iz londonskega podjetja ECUBES ARCOLA IMS s predstavitvijo globalnih energetskih trendov in slovensko-britanskega projekta s področja vodikovih tehnologij ter Aleš Mrvar iz Siemensa, ki bo spregovoril o energetskem menedžmentu kot temelju za pametno oskrbo.

Zaradi pričakovane visoke udeležbe so zaželene prijave preko spleta (tukaj), kjer je objavljenih tudi več informacij, ali preko e-maila.