Pozivamo vse podjetnike in investitorje iz Sredozemlja, da se v mesecu maju pridružijo razpravi na Techne Summitu v Dubrovniku in tako prisostvujejo lansiranju prve Sredozemske  Business Angel Investicijske Mreže (Mediterranean Business Angel Investment Network)

Kaj je Techne Summit?
Techne Summit je poglobljena dvodnevna izkušnja, ki na enem mestu združuje vlagatelje, podjetnike in inovatorje iz sredozemskega podjetniškega ekosistema . Zajema globalne razprave o tem, kako lahko talent izrablja tehnologijo za reševanje svetovnih izzivov in doseganje trajnostne rasti. Edinstvena značilnost mednarodne konference Techne Summit je, da o prihodnosti razpravlja naravnost iz osrčja zgodovinskih sredozemskih mest, ki so vse od antike dalje oblikovala svetovno zgodovino in kulturo. Zato je na tem dogodku, ki se je lansko leto odvijal v Aleksandriji, sodelovalo 6.000 udeležencev, 130 govorcev, 80 investitorjev, 230 startup podjetij in več kot 66 partnerjev iz 25 različnih držav. Letošnji dogodek v Dubrovniku bo potekal 3-4 .maja v Hotelu Dubrovnik Palace.

Zasedba 20 predavateljev z vsega sveta bo navzočim predstavila trende, razkrila mite in delila navdihujoče zgodbe o uspehu. Pod okriljem vsesplošnih tematik s področja Tehnologije. Inovacij. Talenta, bomo obravnavali pereče teme, kot so: Prihodnost denarja, Kako s tehnologijo Blockchain zgraditi Pametna Mesta in ali bo naslednji Unicorn prišel iz EU? Pridružite se revoluciji Techne tako, da si zagotovite prostor na dogodku. Ekskluzivno na letošnjem dogodku bo lansiranje prve Sredozemske Business Angel Investicijske Mreže (MBAN). Letošnji Techne Summit Dubrovnik bo lansirna platforma Sredozemske Business Angel Investicijske Mreže, prve tovrstne organizacije. Ustanovljena s strani Alexa Angelsa in s podporo Endeavor Egypt & Greece, “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit” (GIZ) on behalf of the German Government,  HIVOS Impact  Investment, African Business Angel Network (ABAN), and COIN (MCIT), bo MBAN združila Business Angel Mreže, Skupine in Sklade, prav tako pa tudi samostojne Angel investitorje s celotne regije.

MBAN želi razširiti svoj obseg in podpreti vlagatelje ter startup podjetja ter obenem odstraniti ovire za trgovino in poslovanje med vsemi sredozemskimi državami, tako iz držav EU, kot tudi držav Srednji Vzhod in Severne Afrike.