Lexington, 12. junij 2019 – Lexmark, vodilni svetovni proizvajalec rešitev za upodabljanje, je objavil imenovanje novega podpredsednika in tehničnega direktorja družbe. Položaj je zasedel Tom Eade, ki je funkciji nastopil takoj, in bo odgovoren za globalne raziskave in razvoj.

Eade bo na tem položaju nasledil Allena Waugermana, ki je prejšnji mesec prevzel vlogo predsednika in izvršnega direktorja družbe. Eade se je pridružil Lexmarku leta 1991 in v tem času opravljal številne vodstvene položaje na področju raziskav in razvoj. Od leta 2015 je bil podpredsednik oddelka programske opreme in je bil odgovoren za snovanje, dobavo in podporo Lexmarkove programske opreme, komunikacijskih rešitev in sistemske programske opreme.

V prejšnjih vlogah je Eade deloval kot industrijski direktor, osredotočen na zavarovalniški in bančni sektor, direktor za raziskave in razvoj ter vodja naprednih tiskalniških pogonov, skenerjev in OEM izdelkov. Eade ima univerzitetno diplomo iz elektrotehnike na Univerzi v Kentuckyju, kjer deluje v industrijskem svetovalnem odboru fakultete za strojništvo.

"Veseli smo, da smo Toma dodali v Lexmarkovo izvršno ekipo kot višjega podpredsednika in tehničnega direktorja," je ob imenovanju dejal predsednik uprave družbe in glavni izvršni direktor podjetja Lexmark Allen Waugerman in dodal: "Prinaša odlično poznavanje industrije in tehnologij, pomagal nam bo razvijati tiskalniške tehnologije, ki bodo veselile stranke po svetu."


Nazaj