»S trajnostnimi poslovnimi modeli vodilna podjetja po vsem svetu že ustvarjajo in ohranjajo konkurenčno prednost,« pravi dr. Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled.

IEDC-Poslovna šola Bled in njena Coca-Cola katedra za trajnostni razvoj v sodelovanju z Ekvilib Inštitutom in Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije v torek, 5. junija 2018, v svojih prostorih (Prešernova cesta 33, 4260 Bled) organizira tradicionalno mednarodno konferenco »Transformacija v trajnostne poslovne modele«.

Osrednji govorec na konferenci bo gospod Frank Barz, vodja oddelka za »Internet of Things« v podjetju T-Systems iz Nemčije, ki se v svojih nagovorih ukvarja s temami kot so: Ali bodo v prihodnosti namesto nas odločali roboti, ali je digitalizacija blagoslov ali prekletstvo in o pomembnosti izobraževanja na področju poslovne etike in trajnostnega razvoja.

Na razpravah bodo med drugim sodelovali tudi dekanja IEDC-Poslovne šole Bled dr. Danica Purg, direktor Ekvilib Inštituta Aleš Kranjc Kušlan, direktor CSR Company International Martin Neureiter, izvršni direktor Nanogate AG Ralf Zastrau, in Alenka Hren, vodja nacionalnega programa trajnostne strateške transformacije podjetij pri SPIRIT Slovenija.

Osrednjo pozornost bodo namenili transformaciji iz tradicionalnih v trajnostne modele poslovanja in orodjem, ki so podjetjem v pomoč na tej poti, inovacijam in družbeni odgovornosti kot konkurenčni prednosti ter izzivom, s katerimi se podjetja srečujejo na poti trajnostnega razvoja. Ob koncu konference bodo razglašeni zmagovalci tretje nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe za leto 2018.

IEDC-Poslovna šola Bled, ki je bila ustanovljena pred 32 leti kot prva poslovna šola te vrste v srednji in vzhodni Evropi, je ena vodilnih mednarodnih institucij za razvoj menedžmenta v Evropi. Z zagotavljanjem inovativnega pristopa na področju razvoja menedžmenta slovenske in tuje voditelje ter poslovneže spodbuja k osvajanju znanj o novih in ustvarjalnejših načinih pri soočanju z izzivi vodenja.

Coca-cola katedra za trajnostni razvoj je bila ustanovljena l. 2010 in je od takrat izvedla številne raziskave, razvila inovativne učne procese in organizirala konference na temo trajnostnega razvoja.

Več informacij