Po uspešni zimski sezoni 2017/18, ko je Golte hotel & mountain resort obiskalo kar 12.753 smučarjev več kot v pretekli sezoni (2016/17), se v gorskem resortu veselimo tudi odlične poletne sezone. V juliju 2018 se je tako z nihalko Žekovec, ki je najdaljša gondolska žičnica v Sloveniji (3.265 m), peljalo kar 21 % več dnevnih gostov, kot v enakem obdobju lani. Da smo kljub nekoliko slabšemu vremenu, kot je to za poletno obdobje značilno, dosegli takšen porast dnevnih obiskovalcev, smo v Golte hotel & mountain resort še posebej zadovoljni.

Dnevni obiskovalci uživajo peš ali na kolesu
Dnevni gostje nas povečini obiščejo zaradi pohodništva, saj krajinski park Golte omogoča odkrivanje številnih naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti. Tudi  kolesarji k nam radi zaidejo. Nekateri se na Golte pripeljejo kar iz Žekovca (po asfaltirani cesti z zelo zahtevnim vzponom), spet drugi obiskovalci se skupaj s svojim kolesom na vrh podajo z nihalko Žekovec in tudi sedežnico Medvedjak, ki je prilagojena za transport koles. Od tu kolesarji dostopajo do številnih gorskih kolovozov, ki jih imamo, tako kot pohodniške poti, dobro označene na zemljevidu in tudi na naši mobilni aplikaciji Golte. Slednja postaja vse bolj priljubljena med mladimi, pa tudi med starejšimi obiskovalci, saj jim ponuja številne uporabne informacije in namige za še bolj izkoriščen gorski oddih. S kolesom je dostop mogoč iz Žekovca, Ljubnega ter iz smeri prelaza Sleme in Doma na Smrekovcu. Številni dnevni gostje si privoščijo sprostitev v Wellness centru nad oblaki ali pa se na Golte podajo zaradi pristne kulinarične izkušnje.

Z vožnjo z nihalko do lepe nagrade
Za dnevne obiskovalce, ki se na Golte podajo z nihalko, smo to poletje pripravili prav posebno akcijo STOTKA, s katero vsakega stotega obiskovalca nihalke nagradimo z 2-dnevno smučarsko vozovnico. Odzivi gostov so odlični, foto utrinke veselih prejemnikov pa redno objavljamo na družabnih omrežjih gorskega resorta (Facebook, Instagram, LinkedIn).

Visoka zasedenost hotela tudi v višku poletne sezone
Še posebej se uspešna poletna sezona kaže v visoki zasedenosti hotela, ki je zelo podobna zasedenosti v zimski sezoni. Kar 75 % porast števila hotelskih gostov smo zabeležili v juliju 2018, v primerjavi z julijem 2017. Večina gostov, ki obiščejo naš gorski resort še vedno prihaja iz Slovenije (60 %), a je zanimanje tujih gostov za hotel Golte v letošnjem letu precejšnje.

Zaradi intenzivnejše marketinške kampanje na tujih trgih ter uspešnega povezovanja in sodelovanja z agencijami, smo v juliju 2018 prepoznali za kar 94 % povečan obisk gostov iz tujine, kot smo ga bili deležni v juliju 2017. V hotelu Golte so bivali gostje iz 22 tujih držav (iz 3 v enakem obdobju lani). Največ tujih gostov prihaja iz Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Kitajske, Italije, Poljske, Nizozemske, Češke in Avstrije. Ponosni smo, da letošnje poletje prejemamo rezervacije iz držav, ki za našo regijo niso toliko značilne, denimo Avstralija, Portugalska, Turčija, Južna Afrika in ZDA. V prihodnosti bomo s promocijo in predstavitvijo ponudbe na omenjenih trgih še aktivnejši. Svojo destinacijo si namreč želimo predstaviti tudi v bolj oddaljenih državah.

Izvrstno zanimanje za poletne pakete
Letošnjo poletno sezono smo v hotelu Golte zgradili na inovativnih poletnih paketih, ki gostom ponujajo oddih v mirni in neokrnjeni naravi. Ozaljšani z dodatkom posebnih storitev, naredijo paketi počitnice sveže in unikatne. Pri pripravi paketov smo želeli stopiti iz okvirja standardne penzionske ponudbe in se vrniti nazaj k naravi.

Največ zanimanja med slovenskimi in tudi hrvaškimi gosti je požel družinski paket, katerega osrednji del je piknik košara dobrot. Obiskovalci lično košaro vzamejo na sprehod po planini, izberejo svoj skriti kotiček ter se na svežem zraku in v družbi najdražjih naužijejo lepot krajinskega parka. Za ljubitelje počitka in regeneracije smo pripravili poseben wellness paket, za sladokusce pa sta na voljo romantični in gourmet paket, ki se osredotočata na vrhunsko kulinarično ponudbo. Prav vsi paketi vključujejo tudi posebno darilo dobrodošlice ob prihodu, s katerim še dodatno razveselimo naše goste.

Več informacij